ZA COOL LOOK

Znate li što je 'mixie'? Frizura koja briše godine s lica novi je hit

06.12.2023 u 18:23

Bionic
Reading

Čini se da se dominaciji boba bliži kraj jer stiže nova cool frizura. U mjesecima pred nama posvuda ćemo viđati 'mixie', šarmantnu raskuštranu frizuru s puno volumena i buntovnom vibrom

Trendi lob, shaggy, bob... Mnogo je sjajnih stilova kad se radi o ovogodišnjim trendi frizurama, a koje će biti tražene u frizerskim salonima i iduće godine.

Međutim jedna se nametnula kao novi favorit koji ćemo zasigurno viđati i u idućem razdoblju.

uživa u životu

[FOTO] Miley Cyrus ponovno izaziva; svojom najnovijom serijom fotografija uzburkala je maštu mnogih

Pogledaj galeriju

Mixie, odnosno neodoljiv križanac mulletice (cool varijante omražene fudbalerke) i klasičnog pixieja je bez sumnje najlaskavija frizura koja će, kako predviđaju upućeni u aktualne beauty trendove, uskoro biti najtraženija u salonima diljem svijeta.

Praktičan i cool, ovakav je stil već osvojio mnoge slavne zaljubljenice u modu, poput Miley Cyrus i španjolske glumice Ursule Cobero.

Jedno je sigurno: rokerski neobuzdanom mixieju teško je odoljeti.

Osim toga, ova upečatljiva i hrabra frizura ima dodatnu prednost, a to je da pomlađuje u trenu, pa je odlično rješenje i za pedeset plus dame, no sjajno izgleda i ako je kraća, ali i nešto dulja.

Karakterizira je nešto duži rez, a u gornjem dijelu razbarušen oblik pixieja. Obično se nosi u kombinaciji sa svim varijantama šiški, ali najbolje izgleda ako je kosa lagano valovita ili u blagim uvojcima jer ovom stilu trebaju voluminoznost i tekstura. Mixie je, osim toga, uz malo proizvoda za kosu vrlo jednostavan za održavanje.

Kakvom tipu lica odgovara mixie?

Najbolje izgleda na osobama okruglog oblika lica. 'Ako je s npr. kraćim šiškama, može se dobro prilagoditi izduženom ili četvrtastom licu, a na kraju to ovisi o tome kako stilizirate frizuru', objasnila je poznata španjolska frizerka Olga G. San Bartolomé.

Nekoliko savjeta za mixie:

Iako je ova frizura jednostavna za održavanje, trebat će vam redoviti posjeti frizeru kako biste zadržali idealnu formu. Obično se preporučuje šišanje svakih četiri do šest tjedana ako se primjerice radi o kraćoj verziji mixieja.

Upotrijebite odgovarajuće proizvode poput pjene ili malo gela da biste frizuri dali oblik i formu.

Idealno je sušiti kosu na zraku ili, ako koristite fen, upotrijebite difuzor da biste izbjegli kovrčanje i tako joj dali dodatni volumen. Ako često koristite alate za oblikovanje kao što su pegle ili uvijači, svakako koristite sredstvo za zaštitu od topline da biste spriječili oštećenje kose.

Iskoristite svestranost mixieja eksperimentirajući različitim stilovima. Možete npr. promijeniti smjer šiški ili isprobati različite teksture.