BAŠ POPUT GWYNETH

Ovi decentni pramenovi savršeni su za prikrivanje prvih sijedih

21.11.2023 u 14:11

Bionic
Reading

Trendovi koji promoviraju prirodne boje kose, kojima je bez sumnje i pandemija dala zamah jer su mnogi tada prvi put prigrlili svoje prve sijede, nije nestao

Postati sjedokosa nikada nije bilo ljepše i - sofisticiranije.

Ukoliko ste i vi ljubiteljica prirodnih tonova, možete isprobati lijepe i elegantne pramenove u obliku riblje kosti, genijalan novi način bojanja pramenova te ujedno odličan način na koji uklopiti prve sijede u postojeću boju kose.

Sijeda kosa i dalje je bez sumnje najveći trend, a mnoge slavne dame, poput Andie MacDowell, modne ikone Carmen Gimeno ili Jane Fonde ponosno su prigrlile sijedu kosu koja im izvrsno pristaje.

  • +3
Gwyneth Paltrow Izvor: Profimedia / Autor: John Nacion / Shutterstock Editorial / Profimedia

U svakom slučaju, ako ste novi u svijetu srebrnih vlasi, chic pramenovi u obliku riblje kosti pružaju sofisticirano rješenje. Na taj se način sjedinjuju prirodne nijanse sa srebrnim pramenovima kako bi prijelaz bio graciozan i postupan, umjesto da zahtijeva puno veće područje obojeno u sijedu kosu.

Upravo takav način bojanja pramenova isprobale su glumice Gwyneth Paltrow i Sarah Jessica Parker, a rezultat je nevjerojatan.

'Uvijek sam koristila tehniku pramenova u obliku riblje kosti, koja uključuje nanošenje folije pod kutom jer oduvijek jako volim delikatno uklopljene tonove. Radi se o savršeno pogođenom miješanju tonova, za razliku od primjerice potpunog skrivanja sijedih', objašnjava poznata frizerka Zoe Irwin, dodajući da je među najtraženijim nijansama upravo raskošna boja kakvom se ponosi zvijezda 'Seksa i grada'. Kombinacija tonova stvara višedimenzionalnu boju koja izgleda vrlo elegantno te je odličan način da polako prijeđete na srebrnu boju kada za to dođe vrijeme.

Paltrow i S.J.P. odličan su primjer takvog načina bojenja kose uz pomoć prošaranih različitih tonova koji lijepo osvjetljavaju lice te daju toplinu i sjaj koži. I umjesto da ove slavne dame pokušavaju sakriti sijede, pramenovi u obliku riblje kosti komplimentiraju osnovnoj boji.

  • +3
Sarah Jessica Parker Izvor: Profimedia / Autor: Bennett Raglin / Getty images / Profimedia

Bitno je i da se prilikom bojenja izbjegavaju deblji pramenovi koji čine kontrast previše izraženim.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite li dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati' 

Sjajna je vijest da ovaj način bojenja pramenova nije samo za plavokose.

'Najveći problem s tamnijom bojom kose je kada se pojave sijedi ili srebrni tonovi, to je deset nijansi svjetliji od njihove prirodne boje, tako da se to stvarno vidi. Ovdje srednji ton uvijek jako dobro funkcionira. Pronađem srednji ton, poput tamnoplave, i fino ga utkam u kosu', kaže Irwin. Frizerka savjetuje kombiniranje pramenova u obliku riblje kosti s drugim modernim tehnikama, uključujući babylights, koji uokviruju lice, ili vječiti balayage, kako bi se stvorio što prirodniji konačni efekt. Dobro je i raspršiti svjetlije pramenove po kosi, osobito na vrhovima, radi blistavijeg izgleda.

Što se tiče njege sijede kose, dobro ju je njegovati posebnim šamponima, balzamima i losionima za tu nijansu jer je poznato to da je ovakva kosa sklonija isušivanju.