vrijeme je za rez

Ovo je nova hit frizura, tako laskava da je zasjenila i vječni bob

18.03.2024 u 11:53

Bionic
Reading

Dugo vremena bob je slovio za ultimativni izbor po pitanju frizura. No, dolazak proljeća je najavljuje nove trendove, a posebno se ističe frizura naziva 'Kitty cut'

Popularno zvane 'Wolf Cut' i 'Butterfly Cut' frizure obilježile su prethodna proljeća, a nova sezona donosi i novu hit frizuru popularno nazvanu Kitty cut. Evo što se krije iza frizure koja će nesumnjivo obilježiti sezonu pred nama i izgurati bob s trona najpoželjnije frizure.

Što 'Kitty cut' čini tako posebnom?

S povećanjem Google pretraživanja od oko 400 posto, već je jasno da će 'Kitty frizura' nedvojbeno biti jedna od najpopularnijih frizura u 2024. A što ovu frizuru čini tako posebnom? Kitty frizura inspirirana je slojevitim shag frizurama koje su u posljednje vrijeme popularne, ali je mnogo prozračnija i stoga nevjerojatno dinamična i moderna.

Umjesto puno slojeva i neravnih, resastih vrhova kose, kod ove frizure fokus je na vrlo mekim slojevima i lepršavim prijelazima. Prozračan, lagan mačkasti oblik karakterizira srednja dužina kose (koja idealno završava u razini ključne kosti) i vrlo fini slojevi koji opušteni uokviruju lice. Važno je da prijelazi ne budu prekratki, osobito na zatiljku, kako ne bi došlo do prevelikog kontrasta u odnosu na osnovnu duljinu.

A važno je napomenuti da se kitty cut frizura može lako postići ne samo sa kosom srednje duljine, već naravno i sa dugom kosom. Savršen način da se konačno oprostite od dugih, dosadnih pramenova i svojoj kosi date sofisticiranost i svježinu, zar ne?

Kako stilizirati Kitty cut?

Kako se ne bi izgubio lepršav i dinamičan karakter ove 'mačkaste' frozure, ova trend frizura za 2024. ne bi trebala biti strogo oblikovana. Naime, savršeno uglađen izgled oduzima ovoj frizuru šarm pa je umjesto toga može se nositi blago razbarušenu i raspuštenu. Najbolji način da to postignete je da pustite kosu da se osuši na zraku dok ne bude oko 80 posto suha, a kod feniranja dijelove kose koji okružuju lice blago uvijte prema unutra.

Također možete dodat pjenu za više volumena ili sprej za jačanje teksture koji će pomoći u lakšem oblikovanju. Ako želite, također možete koristiti peglu za kosu za stvaranje laganih valova u koji će dati poseban šarm ovoj frizuri.