VRIJEDI ISPROBATI

Ova tehnika uklanjanja dlačica kod kuće odlična je alternativa depilaciji voskom, ali i manje bolna

31.03.2020 u 11:07

Bionic
Reading

Sad kad smo se svi samoizolirali kako bismo zajedničkim snagama pomogli u usporavanju širenja koronavirusa, kućni beauty rituali uživaju veliku pozornost kao nikad do sada

Nakon savjeta poput onih kako skratiti kosu, održavati plavu boju kose ili urediti nokte u izolaciji, red je došao na uklanjanje suvišnih dlačica.

Uređaji za lasersko uklanjanje dlaka, vosak, epilator ili obične britvice, uređaji su i metode kojima se žene najčešće služe pri uklanjanju dlaka u kućnoj radinosti, no ukoliko ste u potrazi za nekom novom, bezbolnom i učinkovitom metodom, dolazimo s dobrim vijestima.

Ako očajnički želite imati kožu lišenu suvišnih dlačica u izolaciji, no pritom ne možete pomisliti na mogućnost korištenja voska, upoznajte se s alternativnim tretmanom uklanjanja dlačica koji bi zauvijek mogao promijeniti vaš beauty režim.

Riječ je i metodi uklanjanja neželjenih dlačica na tijelu pomoću šećerne paste, koja se prema riječima stručnjaka u beauty industriji još davnih dana pokazala manje bolnom opcijom od voska.

Prednosti šećerne paste

Šećer se u odnosu na vosak ne lijepi za kožu, već se veže samo za dlačice. Zbog toga je pasta od šećera posebno dobra za one dame s osjetljivom kožom jer izaziva manje iritacije i nije tako bolna metoda uklanjanja dlačica kao depilacija voskom. Osim toga, nakon korištenja paste od šećera, njezine ostatke možete jednostavno isprati, jer su svi sastojci u mješavini prirodni i otapaju se.

Kako stvoriti šećernu pastu iz topline doma?

Sastojci:

2 šalice bijelog šećera

1/4 šalice limunovog soka

1/4 šalice vode

Sok od dva limuna čini oko 1/4 šalice, a pritom se pobrinite da nema pulpe.

U tavi pomiješajte sve sastojke i zagrijte ih na srednjoj vatri uz neprestano miješanje. Smjesu ostavite da prokuha, a zatim smanjite toplinu i pustite da se smjesa lagano kuha oko 25 minuta, pritom osiguravajući da smjesa previše ne potamni.

Kad je pasta tamne jantarne boje, spremna je za uporabu. Nakon što ste ju uklonili s vatre, ostavite ju da se ohladi oko 10 minuta, a zatim ju stavite u posudu. Nakon što se ohladi, spremna je za nanošenje na tijelo.

Pasta od šećera u praviliu bi trebala biti na sobnoj temperaturi, a ako je previše guste strukture dodajte joj vodu i stavite ju u mikrovalnu dok se ne zagrije i postane manje ljepljiva.

Kako pravilno koristiti šećernu pastu?

1. Obrišite kožu. Sve serume, kreme ili losione, ma koliko ih prije nanijeli, trebali biste ih ukloniti s kože prije baratanja sa šećernom pastom, jer navedeni proizvodi šećernoj pasti omogućuju da sklizne.

2. Na kožu lagano nanesite dječji puder i nježno ga umasirajte, no pripazite s dozom jer veća količina dječjeg pudera može umanjiti učinkovitost šećerne paste.

3. Nanesite toplu šećernu pastu u suprotnom smjeru rasta dlačica, laganim pritiskom, tako da se dobro zalijepi.

4. Zatim brzo, lepršavim pokretom uklonite pastu u istom smjeru rasta dlačica. Uklanjanje dlačica u istom smjeru rasta pomaže da se izbjegne lomljenje folikula dlake iznad ili ispod površine kože. To znači da postižete dugotrajnije rezultate i izbjegavate neugodnost zvanu urasle dlačice.

5. Pri završetku tretmana šečernom pastom, isperite tretirano područje sapunom i vodom.