Butterfly cut

Nije ni čudo da je ovo nova hit frizura: Kosi daje puno volumena, a tako se lako oblikuje

03.04.2024 u 20:06

Bionic
Reading

Nova sezona za mnoge znači i novu frizuru, a ako ste u potrazi za nečim novim, ali bez kompliciranog oblikovanja kose i s puno volumena, nudimo vam novi hit odabir. Proljeće je u znaku frizure koja nosi naziv 'butterfly cut'

Više nije tajna, slojevito oblikovani rezovi na samom su vrhu trendova kada je riječ o frizurama, a njihova dominacija nastavit će se i u ovoj godini. A posebno se ističe - butterfly cut - čiji izgled podsjeća na oblik leptira, odakle i potječe naziv ove frizure.

Butterfly cut: Sve o trendi frizuri za više volumena

Slojevito šišanje karakteristično za shag ili wolfcut unijelo je poprilične promjene po pitanju oblikovanja kose, a slojeviti rezovi sada imaju novi izgled i kombiniraju se s bombastičnim volumenom 90-ih. A to ima ime butterfly cut.

Ono što određuje ovu sve popularniju frizuru je ideja da se kombiniraju kraći gornji dio kose s voluminoznim slojevima i pramenovima puštenim do brade tako da uokviruju lice. Završni izgled u ovom slučaju djeluje iznimno dinamično i živahno jer su i vrhovi tijekom stiliziranja okrenuti van. Ova frizura je kratka na vrhu, a dugačka na dnu, pa izgleda pomalo poput gornjih i donjih krila leptira.

A upravo je to jedan od razloga zbog kojeg ju je frizerka Sunny Brook na Instagramu nazvala butterfly cut. Također ističe da se tako može imitirati kratka frizura: 'Ovo je vrlo slojevita frizura za kosu do ispod ramena, a ošišana je na način da se gornji sloj može odvojiti od donjeg i jednostavno skupiti ispod te će izgledati poput kratke kose. Najkraći gornji sloj pada oko dva do tri centimetra ispod brade', objašnjava stručnjakinja za kosu.

Ova frizura je savršena kada se poželite poigrati kratkom kosom, ali se zapravo ne usudite odmah ošišati na kratko. Kako? Vrlo jednostavno - spojite li dugačke pramenove na zatiljku ili vratu u konjski rep ili punđu, možete simulirati kratku kosu jer je, kao što je već spomenuto, gornji sloj kratko ošišan. Ova moderna frizura savršena je za sve koji se ne žele odreći duge kose ili kojima treba predugo da ona izraste. Najbolje izgleda kada se osuši fenom uz okruglu četku i pramenove odmaknute od lica.

Još jedna ključna prednost ove trendi frizure je da brojni slojevi daju volumen kosi. Imajući to na umu, nije ni čudo što je butterfly cut tako dobro prošao na TikToku i drugim društvenim mrežama, jer ako nešto posebno volimo u 2024., to su slojevi i puno volumena.