TPORTAL TESTIRA

Kako se brinuti o kosi i koži lica tijekom zime, otkrili su nam stručnjaci iz Studija La Rina by Iva Jerković

29.01.2024 u 09:38

Bionic
Reading

U novoobnovljenom Centru Kaptol smjestio se i chic salon s potpisom Ive Jerković, manekenke koja se može pohvaliti višegodišnjim iskustvom u vođenju vodećih adresa za kozmetičke i frizerske usluge. Certificiranim stručnjacima odlučila sam povjeriti svoju kosu i kožu lica, a sada itekako imam onaj 'jedva čekam opet' osjećaj

Zima doista može predstavljati izazov za zdravlje kože i kose zbog raznih čimbenika iz okoliša koje često uzimamo zdravo za gotovo. Naviknuti smo posvećivati dodatne minute njezi tijekom ljetnih mjeseci, no hladnije razdoblje posve neprimjetno postavlja razne prepreke vitalnosti i kože i kose. Iako nerado priznajem, i moje su minute njege u zimskim mjesecima nekako svedene na minimum, zbog čega mi je posjet Studiju La Rina bio i više nego potreban.

Zimski je zrak poznat kao suh, a nedostatak vlage itekako utječe na kožu i kosu isušujući ih, zbog čega postaju sklonije oštećenju.

Kako njegovati kosu tijekom zimskih mjeseci

Isušivanju zraka pridonosi i grijanje, koje smanjuje udio vlage, što često rezultira dehidracijom kose i vlasišta. Osim toga, u ovim smo mjesecima skloni posegnuti za vrućim alatima za oblikovanje, ali i za sušilima koja često podešavamo na najvišu temperaturu kako bismo što brže osušili kosu.

Suhi i ispucali vrhovi zadaju glavobolju brojnim ženama, ​a strateški zimski rez ne samo da pomaže eliminirati postojeća oštećenja, već i jača kosu unatoč zimskim uvjetima.

Šišanje vrhova pruža svjež početak pramenovima, čineći ih otpornijima i spremnijima za suočavanje s izazovima sezone, što su nam potvrdili i stručnjaci iz Studija La Rina By Iva Jerković. Sva sreća, jedna sam od onih koje ne plaču za odrezanim centimetrima, tako da sam skratila vrhove koliko god je bilo potrebno da kosa ponovno zablista.

Podrezivanje vrhova u kombinaciji s hranjivom maskom snažno je oružje za revitalizaciju kose, zbog čega ona bolje reagira na hidratantne tretmane, čime se osigurava da svaki pramen upije potrebnu hranu za održavanje sjaja i ljepote tijekom zimskih mjeseci. Ovaj proces revitalizacije rezultira kosom koja ne samo da izgleda fantastično, već je i luksuzno meka na dodir.

Također, damama tanke kose, kao što je moja, savjetuje se 'ravni rez' jer je izvrstan za održavanje gustoće i punoće frizure, a njegov sklad stvara i dojam zdravije kose.

Ako maštate o luksuznim holivudskim valovima, trik renomiranog studija La Rina je u četkama za kosu. Savjetuju da pramenove ostavite da se ohlade zamotani na četkama kako bi se postigao onaj wow look o kojem sanjamo, a dok sam čekala da 'četke odrade svoje', uživala sam ispijajući kavicu u salonu, čiji su uređenje i atmosfera u meni probudili feel-good osjećaje i popravili mi radni tjedan.

Kako njegovati kožu tijekom zimskih mjeseci

Skincare je posljednjih godina postao glavna preokupacija brojnih žena na društvenim mrežama. Svi smo u potrazi za proizvodima koji će našom licu pružiti zdrav sjaj, ali osim pravih preparata, ponekad je ipak potrebno posjetiti stručnjake i počastiti se tretmanom lica jer je on temelj pravilne njege.

Jedan od najpopularnijih tretmana trenutno je i micro-needling, točnije tretman mikroiglicama kojima se prodire ispod površine kože i ubrizgava željeni serum.

Iako je u meni postojala sumnja u njegovu bezbolnost, koja se naglašava pri spominjanju ovog tretmana, stvarno je tako! Zbilja je riječ o tretmanu koji ne boli, premda se ne čini tako zbog iglica koje mnogima, kao i meni, izazivaju osjećaj straha. U Studiju La Rina by Iva Jerković koriste se iglice od tek 0,5 mm, a sve što se radi prilagođava se potrebama klijenata i klijentica.

Odabirom odgovarajućeg seruma, ovaj tretman pruža prijeko potrebnu hidrataciju. Suh zrak i hladan vjetar isušuju kožu lica, a pomoću iglica poboljšava se upijanje proizvoda za njegu, što je zapravo i temelj kućne skincare rutine te će ona biti učinkovitija nakon ovog tretmana.

Iglice razbuđuju i omogućuju blistav ten, a stimuliraju i proizvodnju kolagena kontroliranim stvaranjem sićušnih mikrokanala, čime koža postaje čvršća i elastičnija. Također, micro-needling je efikasan u rješavanju ožiljaka od akni jer potiče i regeneraciju kože stvaranjem kontroliranih mikroozljeda, što dovodi do poboljšane teksture i smanjenja njihove pojave.

Iako bih voljela da sam svoju novu frizuru mogla prošetati gradom, nakon tretmana lica ipak je bolja odluka bila otići doma jer su iglice potaknule cirkulaciju, zbog koje je ono bilo crveno. Međutim crvenilo je već sljedećeg dana nestalo, a koža je bila blistava i nahranjena. Nema boljeg osjećaja od sjajne kože te zdrave kose, zar ne?