Kulturmiks ZVIŽDALI NA TRGU

Frljić ponovio Akciju 100 Toma Gotovca

  • Autor: tportal.hr
  • 10.12.2009 16:18:23
  • 10.12.2009 15:32:28

Performans autora Toma Gotovca na Trgu bana Jelačića ponovio je kazališni režiser Oliver Frljić u povodu 30. obljetnice Gotovčeve izvedbe zbog koje je Gotovac završio na policiji zbog razgolićivanja

Akciju 100 koja je izvedena u sklopu 10. muzičkog biennala u Zagrebu 1979. godine njezin autor Tomislav Gotovac, performer i filmski redatelj iz Zagreba, opisao je kao zvučnu akciju. U njezinom prvom dijelu Gotovac je instruirao i vodio zviždanje stotine ljudi koje je, u drugom dijelu, autor pozvao da vode njegovu izvedbu. Frljić je ponovio Gotovčev performans, izveden u sklopu programa ‘Što afirmirati? Što izvoditi?’ koji traje do 18. prosinca.

Program se sastoji od se performansa, predstava, instalacija, diskusija, predavanja te filmskog festivala, a odvijat će se u prostoru Jedinstva, Galerije Nove, Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade, .net kulturnog kluba Mama, Muzeja suvremene umjetnosti i na Trgu bana Josipa Jelačića.

Cilj je identificiranje ključnih trenutaka i radova u hrvatskoj koreografiji, ne samo u smislu plesa, nego i društvene koreografije u drugim umjetničkim formama.  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još