26. i 27. travnja

Tri predstave za kraj travnja u Teatru i Studiju EXIT

24.04.2024 u 21:28

Bionic
Reading

Ovog vikenda održavaju se tri posljednje predstave u travnju u Teatru i Studiju EXIT. U Teatru EXIT 26. travnja u 20 sati igra Početak, dok su u Studiju EXIT (Gundulićeva 37/1) na repertoaru Mala čuda u petak, 26. travnja u 21 sat i Cabaret Valeska u subotu, 27. travnja u 21 sat

U predstavi Početak Dijana Vidušin i Dražen Šivak dočaravaju početak jednog novog odnosa opterećenog prijašnjim neuspjesima i propuštenim prilikama protagonista, koji izazivaju smijeh svojim pretjerano racionalnim ili pak iracionalnim postupcima i izjavama, kao i nespretnim trenutcima udvaranja.

Uz smijeh, osjećaj prepoznavanja i suosjećanje s likovima, predstava će vas podsjetiti koliko je važno iskreno i otvoreno podijeliti svoje strahove, emocije i očekivanja kako bi početak odnosa između dvije osobe bio dobar.

Predstava Mala čuda autorski je projekt Sanje Milardović koji na duhovit, iskren i topao način osvještava koliko je hrabrosti potrebno pri svakodnevnom suočavanju sa svime što donosi naša ljudskost, a pogotovo koliko je čudesno što sve to preživimo! Predstava prati prošlost i sadašnjost spisateljice Ana koja je nenadano i naglo izgubila blisku osobu, a potom se svojim izborom potpuno izolirala od vanjskog svijeta i fokusirala na proces pisanja kako bi preživjela.

Valeska Gert predstava je koja će vam dočarati atmosferu prve polovice dvadesetog stoljeća kroz priču i perspektivu umjetnice Valeske Gert (u izvedbi Nike Ivančić) koja je svojim slobodnim duhom i kreativnošću pomicala granice i rušila konvencije. Riječ je o svojevrsnoj začetnici performansa za koju kažu i da je postavila temelje punk pokreta, a nadahnula je i mnoge nadolazeće mlade autore, među kojima se ističe David Bowie. Neki od njezinih plesova i izvedbi bili su 'Automobilska nesreća', 'Harakiri samuraja' i 'Ubojstvo prostitutke', a jednom prilikom je zbog njezine izvedbe netko iz publike čak zvao i policiju.