25. svibnja

BIS: Najjači comedy kolektiv u Hrvatskoj napokon stiže u Lisinski

07.03.2024 u 18:35

Bionic
Reading

U subotu 25. svibnja u velikoj dvorani Vatroslav Lisinski šest izuzetnih komičara pokazat će zašto su u samo četiri godine postojanja rasprodali brojne dvorane u Hrvatskoj i regiji i nasmijali stotine tisuća fanova

BIS comedy kolektiv čine Marko Dejanović, Tin Sedlar, Goran Vinčić, Hrvoje Krmelić, Admir Šećkanović i Vanja Perić. Ekipa je spremna publiku nasmijati do suza, a vrijeme je i da ih bolje upoznate i pripremite se na ono što vas čeka, stoji u najavi.

Prvi na redu je Marko Dejanović, sa svojim impresivnim 41 krugom oko Sunca, najstariji je i najmudriji član ovog kolektiva, a ujedno i njegov osnivač koji je već proživio nekoliko života u kojima je "igrao brojne uloge". Marko uz to što ima sposobnost publiku smijehom izuti iz cipela on je i diplomirani novinar koji je tijekom svojih novinarskih zadataka služio vojni rok, prošao jednodnevnu obuku za interventnog policajca, a ako mislite da to nije dovoljno svestrano, Marko se može pohvaliti i time da je čuvao ovce i bio lovac na zlato u Međimurju.

U svim tim avaturama Marko izdvaja jednu posebnu spaćku: 'Najjaču spaćku mi je napravio fotograf Željko Lukunić na kraju reportaže o jednom danu treninga za pripadnika Bojne za specijalna djelovanja. Za kraj sam ja trebao glumiti žrtvu otmice u gumenoj kući (građevina bez krova u kojoj specijalci HV-a vježbaju upade sa živom municijom). Posjeli su me u sobu i dodijelili dva stražara, ali je Žac sa specijalcima dogovorio promjenu scenarija pri kojoj ja više nisam žrtva koju spašavaju nego terorist kojeg trebaju lišiti slobode. Sjedio sam mirno čekajući spas, da bi prvo čuo pucnjavu, upad specijalaca u sobu u kojoj me drže, eliminirali su moje stražere, samo da bi mi navukli vreću preko glave, vezali ruke i iznijeli me iz gumene kuće, pokušali ubaciti u oklopno vozilo i greškom mi rame zakucali u rub vrata, odvezli u kantinu, posjeli na šank i tek onda mi skinuli vreću s golemim osmijesima na koje sam ja odgovorio jednim lažnim i bez da se hvatam za bolno modro rame', ispričao je Marko.

Iako je na pozornici ekstrovert, Marko za sebe kaže da je introvert kojem se dogodilo da ga žene u šoping centru s mobitelom u ruci pitaju 'može fotka?', a on greškom krene fotkakti njih dok ga gledaju, kako kaže, 'kao najvećeg kretena'.

Marko se u svijetu komičara ističe i kao autor te se može pohvaliti s dvije zbirke kratkih priča i romana 'Karte, molim!' za koje je 2015. godine dobio godišnju nagradu Hrvatskog društva pisaca 'Janko Polić Kamov' za književnu izvrsnost i inovativnost! Marko kao jedan od omiljenih hobija i specijalnost ističe plašenje Tina Sedlara.