NAUTIČKI SAJAM

Biograd Boat Show predstavlja oko 300 plovila

23.10.2014 u 19:13

Bionic
Reading

U marini Kornati u Biogradu danas je otvoren najveći hrvatski i regionalni nautički sajam, 16. Biograd Boat Show na kojem do nedjelje, 26. listopada više od 250 izlagača predstavlja 300 plovila

Biogradski nautički sajam, koji je ove godine postao i član međunarodne udruge organizatora nautičkih sajmova, otvorio je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.

Ministarstvo prepoznaje važnost nautičke industrije i njeno značenje za egzistenciju u malim obalnim i otočnim zajednicama, upravo kao i važan gospodarski utjecaj stranih nautičara u Hrvatskoj, naglasio je Hajdaš Dončić.

Ministar turizma Darko Lorencin istaknuo je kako nautički turizam ima veliko značenje u hrvatskom turizmu, oko 3-4 posto u noćenjima, a više, gotovo 10 posto u ukupnim prihodima hrvatskog turizma.

Organizator sajma je tvrtka Ilirija, a Biograd Boat Show pokriva sve segmente nautike: marine, čarter tvrtke, brodograditelje i brodare.

Tijekom sajma predstavit će se i šest svjetskih i trinaest hrvatskih premijera plovila, bit će organizirana tematska druženja, prezentacije i predavanja te pet regata s oko 550 jedriličara.

Organizatori kao ovogodišnju zanimljivost ističu i ultralaku letjelicu "Ramphos", razvijenu 1998. godine i osmišljenu kao turističku atrakciju za uživanje u panoramskim letovima iznad morskih arhipelaga, rijeka i jezera.