hgk

Ugostitelji o paketu mjera: Zahvaljujemo Vladi i ministru Filipoviću, zahvaljujemo Ministarstvu

08.09.2022 u 15:58

Bionic
Reading

Udruženje ugostiteljskih djelatnosti pri HGK izražava zadovoljstvo i zahvalu Vladi i ministru Filipoviću na donešenom paketu mjera

Udruženje ugositeljskih djelatnosti pri HGK oduševljeni su vladinim mjerama. 'Svjesni energetske krize te ograničenja s kojima se svaka vlada Europske Unije suočava prilikom donošenja mjera za umanjenje posljedica iste, želimo istaknuti važnost ovakve podrške sektoru', objavili su u priopćenju.

'U trenutku kada su poduzetnici, a posebno ugostitelji, proživljeli dvije teške gospodarske godine, odluka o jedinstvenoj tarifi električne energije od 0,529kn/kWh za polugodišnje razdoblje potrošnje do 250.000 kWh predstavlja iznimno hrabru, pravednu i snažnu pomoć kojom će se osigurati nesmetani rad ugostiteljskih objekata tijekom jeseni i zime', dodali su ugostitelji.

'Zahvaljujemo Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja što je u ovom bitnom trenutku prepoznalo male i srednje poduzetnike kao stup hrvatskog gospodarstva i pružilo ruku u očuvanju njihovog poslovanja i radnih mjesta koje su stvorili. Cijene koje su gotovo jednake cijenama prije krize, pomoć su bez presedana.

Također se nadamo uspješnim pregovorima oko pitanja plina, a čemu ovisi veliki broj ugostiteljskih objekata na kontinentu.

Svjesni smo da je pred nama put bez povratka na stare obrasce življenja i poslovanja te da su ovo tek kratkoročne mjere pomoći dok se svi ne prilagodimo opskrbi iz novih i obnovljivih izvora energije. Pred nama je zajednički period solidarnosti i odgovorne potrošnji energije. Udruženje će aktivno nastaviti razgovore s resornim ministarstvima oko svih otvorenih pitanja te pružiti usluge edukacije svojim članovima kako bi za buduće razdoblje mogli optimalno planirati svoje poslovanje', zaključuju iz udruženja ugostiteljskih djelatnosti pri HGK.

  • +8
Ministri o mjerama Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic