kermas energija

Tvrtka Darka Končara želi restrukturirati brodogralište Uljanik

12.12.2017 u 12:58

Bionic
Reading

Pulski Uljanik objavio je na Zagrebačkoj burzi kako je u utorak primio pismo namjere Kermas Energije iz Zagreba koja želi sudjelovati u njegovu restrukturiranju

'Obavještavamo investicijsku javnost da je dana 12. prosinca 2017. zaprimljeno Pismo namjere potencijalnog strateškog partnera Kermas energija d.o.o., Zagreb za sudjelovanje u procesu restrukturiranja i diversifikacije društva ULJANIK Brodogradilište d.d, objavili su na Burzi. 

Podsjetimo, Uljanik grupa je krajem studenog  najavila da će strateškim partnerima uputiti poziv na uključivanje u investicijske programe, što je vezano uz budući program restrukturiranja Uljanik Brodogradilišta. 

Tvrtku Kermas Energija vodi Nenad Končar, sin poduzetnika Danka Končara. Prema podacima Poslovne Hrvatske, tvrtka je lani poslovala s osam milijuna kuna prihoda, dobiti od dva milijuna kuna i jednim zaposlenim. 

Uprava Uljanika upoznala sindikate s planovima restrukturiranja Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic

Plan restrukturiranja Uljanika i ulazak strateškog partnera posljednjih su 20-ak dana bile teme razgovora čelništva Uljanika s resornim Ministarstvom gospodarstva te socijalnim partnerima, a krajem prošlog tjedna i službeno je u Bruxellesu pokrenut postupak sanacije i restrukturiranja Uljanik Brodogradilišta. 

Uljanik prema riječima direktora poslovno-informacijskih sustava Hrvoja Markulinčića, razgovara s nekoliko ozbiljnih domaćih i stranih tvrtki u branši i izvan nje.