INTUITIVNO i elegantno

Nova Panamera će imati Porsche Driver Experience s konceptom interijera usmjerenog na vozača

08.11.2023 u 14:13

Bionic
Reading

Koncept upravljanja koji Porsche u novoj Panameri je inovativan i intuitivan: Porsche Driver Experience stavlja vozača u središte i stvara savršenu ravnotežu između analognih i digitalnih elemenata

Sportski automobil među luksuznim limuzinama karakterizira posebno kvalitetan i izrazito sportski interijer, stoga je posebno važna vijest koju je Porsche objavio.

Naime, Porsche Panamera u novoj generaciji modela koja će biti predstavljena javnosti 24. studenog 2023., sadržavati upravljački koncept Porsche Driver Experience usmjeren na vozača koji je prvi put predstavljen u Taycanu. Nudi potpuno digitalni zaslon, širok raspon mogućnosti prilagodbe i intuitivan rad. Ključna značajka koncepta je grupiranje kontrolnih elemenata relevantnih za vožnju u neposrednoj blizini upravljača. Sve osnovne funkcije stoga su brze i intuitivne za vozača. To pojednostavljuje upravljanje novom Panamerom u svim situacijama vožnje, a posebno tijekom dinamične vožnje.

Intuitivan koliko i elegantan

Fokus na os vozača očituje se u brojnim detaljima. Na primjer, Porsche postavlja prekidač za navigaciju kroz opcije koje nudi ploča s instrumentima i prekidač načina rada za odabir programa vožnje, izravno na upravljač. Ručica mjenjača nalazi se odmah do njega. Ova odluka otvara prostor na središnjoj konzoli za elegantnu kontrolnu ploču klime koja kombinira dodirne površine i fizičke prekidače u rješenje koje je jednako intuitivno koliko i elegantno. Novi, potpuno bez peraja i električno podesivi otvori za zrak ugrađeni su u središnju konzolu. Moguće je prebacivati između nekoliko unaprijed konfiguriranih i personaliziranih načina upravljanja klimom pritiskom na gumb. Osim toga, spremište u središnjoj konzoli nudi više prostora nego prije.

Digitalna, samostojeća ploča s instrumentima naglašava osovinu vozača. Zaslon od 12,6 inča karakterizira zakrivljen i samostojeći dizajn. Porsche jasno strukturira informacije o vožnji prikazane na njemu u tri područja, za koje su moguće različite konfiguracije ovisno o opremi i odabranom prikazu. Dodatnim, opcijskim head-up zaslonom može se upravljati izravno sa sportskog upravljača.

Kvalitetan i sportski ambijent

Jasan dizajn i luksuzni materijali stvaraju visokokvalitetan i sportski ugođaj u unutrašnjosti nove Panamere. Novi koncept dekoracije ostavlja dojam svojim formalnim kontinuitetom, koji se proteže od središnje konzole do upravljačke ploče i do vrata nove Panamere. Zajedno sa strmim usponom središnje konzole, to je jedna od značajki koje definiraju kokpit Panamere.

Porsche prvi put oprema model kontinuiranim ambijentalnim osvjetljenjem duž cijele ploče, naglašavajući širinu vozila. Svi modeli Panamere sada su još udobniji nego prije zahvaljujući poboljšanim pjenastim materijalima za sjedala, koji povećavaju udobnost uz povećanu elastičnost. Izvršni modeli Panamere također imaju novooblikovani sustav stražnjih sjedala, koji nudi optimiziran položaj sjedenja. To osigurava da putnici straga dolaze još opušteniji nakon dugih vožnji.

  • +4
Porsche Panamera Izvor: Promo fotografije / Autor: Porsche

Porsche je temeljio opcije boja i materijala u novoj Panameri na posebno finim materijalima i širokom izboru dvobojnih dizajna. Odgovarajući dekor i opcije akcenta dodatno oplemenjuju ambijent. Neke od njih nudi Porsche Exclusive Manufaktur.

Po prvi put, Porsche također nudi opremu bez kože u Panameri, koja međusobno kombinira posebno sportske materijale kao što su Race-Tex i Pepita tkanina.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'