BITI POVEZAN

[FOTO] Porsche Classic ima rješenje za suvremeno umrežavanje svojih bezvremenskih klasika

19.01.2023 u 16:56

Bionic
Reading

Naknadna ugradnja dostupna je za šestu generaciju 911 generacije 997 za modelne godine 2005. do 2008., ranu Boxster i Cayman generaciju 987 za modelne godine 2005. do 2008. i prvu generaciju Cayennea za modelne godine 2003. do 2008.

Zanimljiva nam vijest stiže iz Porschea, koja će možda privući mnoge ljubitelje, odnosno vlasnike starijih Porsche vozila. Naravno, mnogi ljubitelji klasičnih automobila će reći da to ne priliči ovakvom tipu automobila, no neki bi ipak htjeli biti u trendu bez obzira na godine svog omiljenog automobila. Evo o čemu je riječ, pa prosudite sami!

Naime, još od 2020. Porsche Classic nudi dva infotainment sustava za mnoge starodobne i moderne klasične automobile marke u obliku Porsche Classic Communication Management-a (PCCM) i Porsche Classic Communication Management Plus-a (PCCM Plus).

Među ostalim značajkama, ovi naknadno opremljeni uređaji omogućuju korištenje Apple CarPlay (od iPhonea 5) i Android Auto™ za reprodukciju medija, navigaciju i telefoniranje. Odgovarajući asortiman proizvoda sada je dostupan, s trenutačnim učinkom, za šestu generaciju 911 generacije 997 za modelne godine 2005. do 2008., ranu Boxster i Cayman generaciju 987 za modelne godine 2005. do 2008. i prvu generaciju Cayennea za modelne godine 2003. do 2008. Porsche po prvi put također nudi specifične uređaje za različite regije.

Suvremeno umrežavanje bezvremenskih klasika

'Postoji velika potražnja za suvremenim umrežavanjem naših bezvremenskih klasika. Ubrzo nakon uspješnog lansiranja infotainment sustava za naknadnu ugradnju, primili smo odgovarajuće upite od vlasnika rane 911 generacije 997,' kaže Ulrike Lutz, direktorica Porsche Classica. 'Zbog toga sada značajno proširujemo našu ponudu uređaja Porsche Classic Communication Management Plus za naknadnu ugradnju.'

Gore navedeni Porsche modeli već su bili opremljeni drugom generacijom Porsche Communication Management (PCM) u 2 DIN formatu na zahtjev. Novi PCCM Plus savršeno zamjenjuje ove originalne ugrađene uređaje, kao i CD radio CDR 23 (Cayenne) i CD radio CDR 24 (Boxster/Cayman).

Njegov izgled i dojam temelje se na komponentama koje su već ugrađene u automobil, kao što su upravljačka ploča klime ili gumbi. PCCM Plus se stoga neprimjetno integrira u svoje okruženje. Porscheov logo odmah identificira uređaje koje je razvio Porsche. Periferne komponente kao što su pojačalo, zvučnici ili antena mogu se koristiti kao i prije. Navigacijski zasloni na ploči s instrumentima također su i dalje podržani.

Dostupne regionalne verzije

Oprema PCCM Plus uključuje 7-inčni zaslon osjetljiv na dodir s najsuvremenijim grafičkim zaslonom. DAB+ omogućuje prijem digitalnih radijskih postaja s europskom verzijom, dok je verzija za SAD i Kanadu programirana za satelitski radio SiriusXM®.

Vozač tako ima najnoviju ugrađenu navigaciju s točkama interesa (POI) specifičnim za Porsche prikazanim u 2D ili 3D. Ubuduće će se za to nuditi ažuriranja karata u redovitim intervalima. Reprodukcija medija moguća je putem USB sticka, Bluetooth®, Apple CarPlay (od iPhone 5) i Android Auto™.

Još jedna funkcija je putno računalo koje pruža mnogo korisnih podataka o vožnji. U modelima 911, Boxster i Cayman također se mogu pohraniti osobne postavke za automobil. Ovisno o opremi vozila, ova memorijska funkcija može se koristiti za svjetla, brisače vjetrobrana, kontrolu klime i zaključavanje.

Novi PCCM Plus uređaji stoje 1520,37 eura, a to je preporučena maloprodajna cijena za Njemačku koja uključuje 19 posto PDV-a. Uređaji i zasebno dostupni materijal za karte mogu se naručiti u Porsche centrima, a montaža se preporuča kod Porsche Classic partnera ili Porsche centra.