Tokyo Auto Salon 2023

[FOTO/VIDEO] Subaru najavio postavu za japanski salon automobila: U očekivanju nove Impreze

27.12.2022 u 14:02

Bionic
Reading

Potpuno nova Impreza standardni je model Subaru linije, s potpuno novim dizajnom, poboljšanim performansama i poboljšanim sigurnosnim značajkama. Ovaj će model biti prilagođen sa STI dijelovima u razvoju

Japanska korporacija Subaru i njezina motorsport podružnica Subaru Tecnica International (STI) su objavili novitete koje će izlagati na predstojećem Tokyo Auto Salonu koji će se održati od 13. do 15. siječnja 2023.

Na štandu Subaru/STI će biti predstavljena potpuno nova Impreza (japanski model) sa STI dijelovima. Da podsjetimo, potpuno nova Impreza (američki model) predstavljena je na sajmu automobila u Los Angelesu u studenom 2022. Potpuno nova Impreza standardni je model Subaru linije, s potpuno novim dizajnom, poboljšanim performansama i poboljšanim sigurnosnim značajkama. Ovaj će model biti prilagođen sa STI dijelovima u razvoju.

Nadalje, biti će prikazano posebno izdanje prototipa Levorg STI Sport temeljeno na modelu Levorg STI R EX. Riječ je o STI automobilu temeljenom na modelu Levorg STI R EX, s poboljšanim upravljanjem i vrhunskim osjećajem vožnje. Kako kaže Subaru, ova serija će se prodavati u ograničenoj količini.

Vidjeti ćemo i model Crosstrek Boost Gear Concept. Inače, model Crosstrek u Europi je poznatiji kao XV. Treba reći da je ovaj konceptni model temeljen na potpuno novom Crosstreku (japanski model) koji je debitirao u prosincu, opremljen značajkama koje 'pobuđuju avanturistički duh'.

Nedavno predstavljeni Subaru REX također će dobiti nadogradnje u stilu avanture, što će biti prikazano s konceptnim vozilom. Model se prodaje isključivo u Japanu kao rebrendirana verzija Toyote Raize.

Od ostalih model, na štandu japanskog proizvođača poznatom po njegovom izvrsnom integralnom pogonu na sva četiri kotača, naći će se i Subaru BRZ GT300 (2022). Riječ je o trkaćem automobilu za utrke prvenstva serije Super GT 2022 u klasi GT300. Isto tako, moći će se vidjeti i WRX NBR CHALLENGE 2023, trkaći automobil koji će se natjecati u NBR CHALLENGE 2023.

Subaru WRX NBR CHALLENGE 2023 Izvor: Ostale fotografije / Autor: Takuty TV

Konačno, Subaru će u Tokyu predstaviti i WRX RALLY CHALLENGE 2023, trkaći automobil koji će se natjecati u Japanskom reli prvenstvu 2023.