SPORNI KROVNI NOSAČ

Glavašević se pere: U Norvešku smo vozili braniteljske kobasice, sir i ulje!

15.02.2016 u 19:23

Bionic
Reading

Bivši pomoćnik ministra branitelja Bojan Glavašević obratio se Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa i USKOK-u kako bi raščistio situaciju oko korištenja krovnog nosača i kutije u vlasništvu Ministarstva branitelja u privatne svrhe

Glavašević je, kako je objavio portal Direktno.hr, nakon što se vratio s devetodnevnog službenog puta u Norvešku prošlog ljeta na svoj privatni auto sa službenog prebacio svježe kupljeni krovni nosač. Usto, spočitalo mu se i da je za put uzeo i pripadajuće dnevnice što je navodno u konačnici izašlo skuplje nego da je letio avionom.

'Obratio sam se USKOK-u jer su me u tom članku optužili za kazneno djelo pa želim da se to istraži. Također sam se obratio Povjerenstvu jer želim da se pokrene postupak i utvrdi je sam li se ogriješio. Zapravo, napravio sam ono što su trebali napraviti oni koji su takve dokumente pustili u javnost, ali njima nije cilj bila istina nego pokušaj da me se oblati', kazao je za tportal Glavašević.

Upitan je li zaista koristio krovni nosač i kutiju u privatne svrhe, Glavašević je odgovorio pozitivno i dodao da je za to tražio odobrenje ministra Predraga Matića koji mu je dao dopuštenje, ali i da je od domara, koji je nosač montirao, zatražio da o svemu sastavi službenu zabilješku.

'Riječ je o trajnoj nepokretnoj imovini koja se ne troši i sve je napravljeno transparentno. Posudio sam nosač na par dana. Znali smo takve stvari posuđivati i braniteljskim udrugama po potrebi. Što se tiče puta u Norvešku, na njega nisam išao sam. Sa mnom su išle kolegice Ana Herman, Petra Sčukmanec i vozač iz Ministarstva dok je ministar Matić na put otišao avionom. Išli smo autom jer smo u tom krovnom nosaču između ostalog vozili i poklone, radove različitih braniteljskih zadruga u visini sedam tisuća kuna u povodu našeg Dana državnosti koji se slavio u veleposlanstvu u Oslu', kazao je Glavašević dodavši da je riječ o različitim proizvodima od maslinova ulja, sireva, pršuta…

Smatra kako u svemu nema ničeg spornog već samo želja da ga se ocrni.

'U Norveškoj smo imali niz sastanaka, put je bio apsolutno opravdan i kada smo stavili na papir put u Oslo avionom i prijevoz stvari ili automobilom, to je bilo tu negdje', zaključio je Glavašević.

414041 ,414086,414996 ,416253