KRAJ NAGAĐANJIMA

Mrak Taritaš objasnila zašto neće u vladu HDZ-a i Mosta

08.01.2016 u 11:40

Bionic
Reading

'Neću biti ministrica u Vladi HDZ-a i Mosta. To je njihova Vlada. Da je Most htio da budem ministrica, koalirao bi s koalicijom Hrvatska raste', decidirano je za tportal ustvrdila Anka Mrak Taritaš, tehnička ministrica graditeljstva

I dok prije devet dana nije bila tako izričita, vjerojatno najpopularnija ministrica u Vladi Zorana Milanovića, sada je nakon brojnih medijskih napisa odlučila podvući crtu i reći da ne želi biti ministrica.

'Kao i prije desetak dana, opet o svemu čitam u medijima. Moj je odgovor jasan – ministrica u toj Vladi neću biti i tu Vladu neću podržati. Ako bude dobrih projekata i ideja, njih ću podržati. Bit ću konstruktivna oporba', istaknula je Mrak Taritaš.

Napomenula je da je mandatar Tihomir Orešković nije zvao na razgovor, ali da će se na nj odazvati ako do poziva dođe.

'Nije me zvao ni on niti netko drugi iz Mosta ili HDZ-a. Ja sam uvijek spremna na razgovor jer je dobro da čovjek bude upoznat kako se, što se radilo i kakvo mu ministarstvo ostavljamo.

Išla sam na razgovore i s načelnicima općina koji su bili iz različitih stranaka jer ministar to mora ako je u interesu svih nas, pa zato je logično i da se nađem i s mandatarom. Ali, ponavljam, ministrica u ovoj Vladi neću biti', zaključila je Mrak Taritaš