MARKO PUPIĆ BAKRAČ

Najžešći Kalmetin kritičar pod istragom zbog tučnjave

09.03.2015 u 10:55

RTL Autor: RTL
Bionic
Reading

Zadarski gradski vijećnik, poznat kao žestok kritičar aktualnog HDZ-ovog gradonačelnika Božidara Kalmete, našao se, kako sam kaže, u 'krasnom društvu Zadrana pod istragom'. Zbog incidenta u Gradskoj vijećnici prošle godine DORH je pokrenuo istragu protiv njega pa se tako našao rame uz rame sa sugrađanima Renom Sinovčićem, Zdravkom Livakovićem i samim Kalmetom

'Nakon iskaza koji sam dao Općinskom državnom odvjetništvu dobio sam rješenje o provođenju istrage. Tako sam se našao u krasnom društvu Zadrana koji su pod istragama, Kalmete, Livakovića i Sinovčića. Među nama postoji samo jedna mala razlika. Istražni postupci protiv njih pokrenuti su iz Zagreba, a protiv mene iz Zadra', kaže Pupić Bakrač.

Riječ je o događaju iz listopada 2014, kada je Pupić Bakrač odbio napustiti govornicu na sjednici Gradskog vijeća iz protesta jer na dnevni red nije uvršteno pitanje preimenovanja Široke ulice u Kalelargu. Pupića Bakrača, koji je vijećnik Akcije mladih, najprije su zaštitari na silu odvlačili s govornice, potom se umiješala i policija.


Istraga protiv Pupića Bakrača pokrenuta je upravo zbog napada na dvojicu zaštitara, Dragana Nikolića i Šimu Šimurinu. U rješenju o pokretanju istrage stoji da ih je Pupić Bakrač zajedno sa svojim kolegom, također vijećnikom Akcije mladih Antom Rubešom, fizički napao dok su ga oni pokušali odvući s govornice.

Pupić Bakrač napominje da prijave koje je on podigao 'zbog događanja u Vijećnici još uvijek stoje u ladicama'.

'Nadam se će sve proteći korektno, uz uvažavanje zakona, činjenica i dokaza, međutim ne bi me previše iznenadilo da sve ovo završi sudskim epilogom pa da na kraju procesa dobijem maksimalnu kaznu od Babića ili nekog njemu sličnog zbog toga što je jedan od šestorice zaštitara zadobio tešku tjelesnu ozljedu - modricu na ruci. Ništa zato što smo Ante i ja bili 'izozljeđivani' od glave do pete, to ide u rok službe', poručuje Pupić Bakrač.