SUKOB PRIOPĆENJIMA

ZZD odgovara Dinamu i apelira na BBB-e

04.02.2012 u 17:16

Bionic
Reading

Inicijativa Zajedno za Dinamo se oglasila povodom klupskog priopćenja jednakim oruđem. Uz verbalnu prepirku s Dinamovom vlastodršcima, apelirali su na skupinu BBB-a u Portugalu da prestanu s vulgarnostima, te izrazili nadu da se neprijateljska skandiranja neće ponavljati. Njihov proglas prenosimo u cijelosti

Gospodo koja ste okupirali Dinamo,
Građanska inicijativa ZZD, kojom ste opsjednuti i oko koje kujete smiješne zavjere, nije niti fantomska, jer se i prema Vama više puta javno i uvijek s imenima očitovala, niti plaćenička, iako je očito Vašem svjetonazoru uopće strana mogućnost da netko nešto radi iz altruizma. Naša inicijativa, nastala iz nužde, potpuno je u skladu sa zakonodavstvom RH, što nam je potvrdio i Vladin ured za udruge, i djeluje kao neformalna udruga obespravljenih članova Dinama kojima je jedina stvarna udruga njihov klub u kojem su gurnuti na marginu. Jednako kao što bi to trebao biti i Dinamo, inicijativa nije ničija, osim tisuća članova Dinama koji su nam se javili zato što je Dinamo odavno privatna igračka tek nekolicine ljudi.

Dinamova struktura NIJE ustrojena prema zakonima i to nisu naši zaključci, već su to potvrdila i nadležna tijela, poput Ministarstva obrazovanja i sporta koje je davno poslalo upozorenja da se izvolite uskladiti sa zakonom, a što je upravljačka klika Dinama do današnjeg dana izignorirala.

Ljude koje sjede u IO, NO, upravi i skupštini kluba NISU birali članovi kluba, već se oni neprestano biraju između sebe, a uz pomoć odredbi nezakonitog Statuta PROIZVOLJNO pripuštaju u vladajuću kliku samo one koji im odgovaraju, uključujući tu i famozne 'članove sa stažem duljim od 5 godina'. Dinamo ne funkcionira niti zakonito niti demokratski i u njemu već godinama vlada izravni sukob interesa na više razina.

Gospodo koja pišete fantomska priopćenja u ime 'radne zajednice' i igrača iza čijih leđa se skrivate; jednako kao što osobe koje uzvikuju ime 'Dinamo' ne moraju zbog te činjenice, ili činjenice da nekoga vrijeđaju, biti insturirane od uprave NK Dinamo, tako niti nasumične osobe koje uzvikuju ime naše inicijative ne moraju biti, niti jesu, od nas instruirani. 'Doktrina ZZD-a', na temelju koje Vi imputirate da nekoga 'stvaramo', nije apsolutno ništa osim poštivanja zakonitosti. I Vama bi u tom slučaju bilo dobro biti 'zadojenima' našom 'doktrinom'.

Vrijeme je, gospodo, da se konačno odlučite jesmo li mi plaćenici profesora Kregara, jataci ministra Jovanovića ili ljudi koji opravdavaju ustašku ikonografiju? Nakon vašeg posljednjeg obraćanja javnosti, također je legitimno pitati podržavate li Vi borbu EU protiv vjerske i rasne diskriminacije ili i dalje smatrate da je Hannes Swoboda 'papak'?

Teško je Vas i Vaše apele shvatiti ozbiljno kad u nedostatku argumenata kojima biste opravdali bahato kršenja zakona ovako idete iz krajnosti u krajnost.

O postupcima Dinamove uprave govore sama njihova djela; dugogodišnje javno ponižavanje i vrijeđanje novinara najvulgarnijim prostotama od strane predstavnika i čelnika kluba, ismijavanje govornih mana, tjelesnih nedostataka i osobnog dostojanstva različitih javnih osoba, klevetanje i vrijeđanje institucija vlasti ove države, zapravo svih koji misle suprotno od Vas.

Razumijemo nervozu osoba koje su pod patronatom i prešutnom dozvolom prijatelja iz vrha bivše vlasti otele naš klub od članova jer je potpuno jasno da je došao kraj vašoj samovolji i bezobzirnim kršenjima zakona naše zemlje. Ali nećemo nijemo promatrati kako utapajući se u močvari koju ste sami stvorili pokušavate za sobom povući i sve one koji iz ljubavi prema klubu istom pokušavaju obraniti čast, kako bi i neki od vas kroz nekoliko godina mogli reći da nisu sudjelovali u nečasnim i nezakonitim radnjama u našem Dinamu.

Da ponovimo još jednom, pozivamo sve navijače našeg kluba da odmah prestanu s govorom mržnje, ustaškom ikonografijom i uvredama kojima na našem stadionu i u našem klubu nema mjesta te da se tako ne spuštaju na razinu osoba koje su upravo tim metodama nanijele nemjerljivu štetu ugledu našeg Dinama.

Ono što obično pripisujete našoj inicijativi, i time izravno klevećete tisuće članova VAŠE udruge, ne samo da osobe iz uprave kluba bez stida javno rade godinama, već je i plod nezdrave teorije zavjere i paranoje koje znače samo jedno: da je vaše vrijeme samovolje očito došlo do svog kraja i kako ne postoje razumna oruđa i argumenti kojima biste to mogli zaustaviti.

Dinamo je gospodo Svetnija, svi mi tek prolaznici, vrijeme je da to konačno shvatite.

Uostalom, gospodo, gdje su računi?