FOKUS U FOKUSU

Zurovec: Kakav dogovor s HDZ-om? Je li njihov kandidat Plenković ili Anušić?

20.04.2024 u 20:04

Bionic
Reading

Gostujući u emisiji RTL Danas, izabrani saborski zastupnik stranke Fokus i gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec rekao je da je puno više razgovarao s predstavnicima ljevice nego desnice

Ponovio je da mu je SDP bliži od HDZ-a, no da je spreman na razgovore sa svima. 'Ja sam vrlo otvorena osoba. I od mojih prijatelja možete naći ljude različitih uvjerenja, a ja imam stavove koji su jednim dijelom desni, jednim lijevi, liberalni i konzervativni. Ne možete me utrpati u nijednu ladicu. I u tom smislu sam rekao da mogu razgovarati', kaže Zurovec za RTL.

Upitan postoji li šansa za dogovor s HDZ-om, uzvratio je protupitanjem: 'A kakva bi to šansa bila? Ja nisam siguran ni tko će biti njihov kandidat za premijera. Koliko sam ja vidio, Anušić je dobio više preferencijalnih glasova'.

Na potpitanje tko mu je prihvatljiviji - Plenković ili Anušić - rekao je kako smatra da stranka treba odlučiti tko je njihov kandidat.

Za Milanovića je rekao kako je dobar izazivač Plenkoviću. 'On je nosač glasova koji ima određenu karizmu i težinu, čim se Ustavni sud išao njime tako pozabaviti', rekao je.

  • +20
Atmosfera u stožeru Fokusa Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Puhovski