u splitu

Župnik na Sirobuji opet kontra propisa, oglušio se na pravilo oko pričesti

03.05.2020 u 18:33

Bionic
Reading

U crkvu sv. Leopolda Mandića na Sirobuji, splitskom istočnom predgrađu, stiglo je između 50 i 60 vjernika. Don Josip Delaš opet je prkosio nadređenima u Katoličkoj crkvi, pričest nije dijelio na ruku kako su biskupi naložili već na usta

Don Delaš koji je u vrijeme zabrana misa uz prisutsvo naroda pozivao vjernike u crkvu, ove nedjelje opet se usprotivio biskupima. Ignorirao ključnu mjeru koja bi trebala smanjiti mogućnost zaraze i golemoj većini vjernika stavljao hostiju u usta, tek ponekom vjerniku u ruke, pišu 24sata.

Naime, prema odredbama četvorice biskupa Splitske metropolije, ali i prema preporukama Hrvatskoj zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), “podjela svete pričesti neka bude isključivo na ruku”.

Misa na Sirobuji na Uskrsni ponedjeljak Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Čagalj

Nadbiskup Marin Barišić te ostali biskupi posebno su naglasili da vjernici ostanu na svojim mjestima u crkvi, a svećenik treba doći do njih, podijeliti svetu pričest isključivo na ruke, a “ciborij neka drži većim dijelom prekriven i pazi da se ciborij ne približava previše vjernicima da oni ne bi kapljično kontaminirali druge hostije”.