NAPAD NA SLOBODU MEDIJA

Župan osudio napad na novinara Mesarića

29.06.2009 u 09:18

Bionic
Reading

Povodom fizičkog napada na novinara Međimurskih novina Stjepana Mesarića, koji se dogodio prošlog petka u Murskom Središću dok je Mesarić obavljao novinarski zadatak, priopćenjem za javnost danas se oglasio međimurski župan Ivan Perhoč koji je najoštrije osudio taj čin

ČAKOVEC - "To nije samo napad na jednu osobu, nego je napad na cijelu novinarsku profesiju i slobodu medija, te je kao takav apsolutno neprihvatljiv način ponašanja u suvremenom demokratskom društvu kojeg težimo razviti", navodi se priopćenju.

Bez obzira na povod i motiv koji je napadač mogao imati, Perhoč je uputio apel na sve segmente društva da osude ovaj čin kao apsolutno neprihvatljiv. Perhoč je ujedno izrazio uvjerenje da će nadležne institucije u ovom slučaju dobro odraditi svoj posao i javnosti poslati jasnu poruku da živimo u tolerantnoj sredini u kojoj nema mjesta nasilju i devijantnom ponašanju.

Međimurski župan Perhoč zaželio je Stjepanu Mesariću brz fizički i psihički oporavak, te što skoriji povratak na radno mjesto.