vlasnik facebooka

Zukerbergovo bogatstvo palo za više od šest milijardi dolara u svega nekoliko sati

04.10.2021 u 23:05

Bionic
Reading

Bogatstvo Marka Zuckerberga u nekoliko je sati palo za više od šest milijardi dolara, nakon što se oglasila zviždačica i zbog prekida rada nekoliko aplikacija

Pad dionica u ponedjeljak je Zuckerbergovu vrijednost snizio na 120,9 milijardi dolara, zbog čega je osnivač Facebooka pao na peto mjesto Bloombergovog indeksa milijardera. Od 13. rujna izgubio je oko 19 milijardi dolara, javlja Bloomberg.

Dodatan udarac zadala je zviždačica Frances Haugen koje je  otkrila u intervjuu da Facebook daje prednost profitu nad javnim dobrom, a svoje tvrdnje potkrijepila je s više od deset tisuća stranica internih istraživanja i dokumenata.

Haugen je radila kao menadžer proizvodnje u Facebooku, a navodi da je Facebook znao da se njegove platforme koriste za širenje mržnje, nasilja i dezinformacija, ali da kompanije nije reagirala na to.

Svoje optužbe protiv društvene mreže i pred američkim Kongresom.

Na sve to nadovezali su se problemi s nizom aplikacija. Facebook, Instagram, WhatsApp i Messenger, dvije društvene mreže i dvije aplikacije za dopisivanje pale su u ponedjeljak čime su zahvaćeni deseci milijuna korisnika.