lokalni izbori

Zmajlović: Kožić izbjegava sučeljavanje, pozivam njegove zamjenike iz redova HDZ-a

25.05.2021 u 13:49

Bionic
Reading

Kandidat za župana Zagrebačke županije Mihael Zmajlović ustvrdio je u utorak da njegov protukandidat Stjepan Kožić uporno izbjegava bilo kakvo sučeljavanje u medijima, pa je, kako kaže, zato pozvao na sučeljavanje njegove zamjenike iz redova HDZ-a.

Zmajlović je podsjetio i da aktualni župan Stjepan Kožić, po prvi put u 20 godina, nije direktno izabran na funkciju župana.

Drži kako se Kožić ne želi pojaviti na sučeljavanju i zato što "građanima nije ponudio baš nikakav program, priča o kontinuitetu i građane moli da mu vjeruju". Pritom je, tvrdi Zmajlović, uhvaćen u laži oko prikrivenog financiranja kampanje proračunskim novcem, a ne želi dati ni odgovor na brojne afere koje potresaju Zagrebačku županiju.

"S obzirom na to da se Kožić boji sučeljavanja, javno pozivam na sučeljavanje njegove zamjenike iz redova HDZ-a. Ionako je javna tajna da Kožić, kao poznato ime, na ove izbore ide samo kao HDZ-ov mamac za birače. Njihov plan da vlast u Zagrebačkoj županiji preuzmu Ervin Kolarec i Damir Tomljenović spriječen je već u prvom krugu. Birači će ih još više kazniti u drugom krugu i ja sam siguran u svoju pobjedu“, ustvrdio je Zmajlović.

Zmajlović je napomenuo da je Kožić na prošle izbore išao protiv HDZ-a i govorio o njima kao kriminalnoj organizaciji, a sada je njihov kandidat.

"Baš me zanima što će na to reći ova dvojica njegovih zamjenika“, kazao je.

Ustvrdio je kako je "prevrat u Županijskoj skupštini Zagrebačke županije Kožić dogovorio s Draženom Barišićem".

To su, kaže, objašnjavali  "projektnom suradnjom“, ali period nakon toga obilježile su brojne afere zbog kojih se Kožić sada krije pred medijima, zaključio je Zmajlović.