korak naprijed

Živi zid okuplja više od 1.500 članova i simpatizera na prvom općem kongresu

25.04.2018 u 13:16

Bionic
Reading

Sedam godina nakon osnivanja Živi zid napravit će veliki korak prema funkcioniranju kao i druge mainstream stranke. Već ovu nedjelju na svom prvom kongresu predstaviti će svoj program i svojevrsnu vladu u sjeni

Više od 1.500 čanova i simpatizera Živi zid trebao bi okupiti u nedjelju u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

'Stranka se dugo gradila i uspjeli smo steći članstvo na području cijele Hrvatske. Danas smo nacionalna stranka i u svakom većem gradu imamo članove. Na kongresu ćemo pokazati da imamo i kvalitetu i kvantitetu, pokazat ćemo malo osuvremenjeni program, ljude i rješenja', kazao je za tportal Branimir Bunjac, saborski zastupnik Živog zida.

Živi zid, dodaje, želi pokazati da je ozbiljna stranka i razbiti 'famu' da su 'udruga za deložacije'.

Na samom kongresu program će predstaviti kroz resore, odnosno 'kroz ministarstva'. Među programima bit će oni posvećeni borbi protiv korupcije, pravosuđu, poljoprivredi, zdravstvu, inovacijama i novim tehnologijama, poduzetnicima, socijalnoj politici i demografiji. Bunjac kaže da će program predstaviti članovi stranke, no njihova imena nije želio otkriti. Radi se o stručnjacima koji će tvoriti svojevrsnu vladu u sjeni.

U Živom zidu već ranije su otkrili da je na programu za zdravstvo radio Dinko Štimac, predstojnik Klinike za neurokirurgiju KBC-a Rijeka, dok je demografski program pripomogao osmisliti demograf Stjepan Šterc.

Ivan Vilibor Sinčić Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Na samom početku kongresa pristunima bi se trebao obratiti i predsjednik stranke Sinčić, a u Živom zidu najavljuju i dolazak nekih sportaša i pjevača, no njihova imena ne otkrivaju.

Iako druge stranke na svoje skupove pozivaju i predstavnike drugih stranaka, u Živom zidu to neće napraviti. Umjesto toga, kaže nam Bunjac, Živi zid će pozvati predstavnike udruga s kojima su surađivali, te zviždače.