SKANDAL U NIZOZEMSKOJ

Ženama zabranjeno posluživati svjetske vođe u Haagu!

25.03.2014 u 15:24

Bionic
Reading

U Nizozemskoj, jednoj od zapadnoeuropskoj zemalja sa zavidno visokim standardima što se tiče ženskih prava, izbio je skandal nakon što je u javnost procurila informacija da svjetske lidere okupljene na Samitu o nuklearnoj sigurnosti smiju posluživati isključivo – muškarci!

Lideri 53 svjetske zemlje okupili su se u Hagu kako bi raspravili načine borbe protiv nuklearnog terorizma. U toj vijesti ne bi bilo ništa neuobičajeno da tvrtka zadužena za catering nije donijela vrlo kontroverznu odluku, prema kojoj osoblje koje poslužuje hranu svjetskim liderima ne smije biti ženskog spola. Konkretno, samo 25 muškaraca dobilo je 'privilegiju' posluživanja hrane na Samitu. Posve očekivano, takva odluka izazvala je pravu buru u liberalnoj Nizozemskoj.

Direktor catering tvrtke, Hans van der Linde, takvu je neobičnu odluku objasnio željom za 'uniformnim' izgledom svog osoblja. 'Ako hranu služi 20 muškaraca i tri platinaste djevojke, tada to kvari sliku. Osoblje se mora ponašati što je moguće rezerviranije, a to je teško postići ako u osoblju radi nekoliko atraktivnih dama', ustvrdio je van der Linde.

No čini se da je zahtjev za 'uniformnošću' osoblja upućen od samih organizatora Samita. Glasnogovornica organizatora Daphne Kerremans tako je potvrdila informaciju o zahtjevu, ali je dodala kako je samoj catering tvrtki prepuštena odluka hoće li hranu posluživati isključivo žene ili isključivo muškarci.