PRILIKA ZA NANSI TIRELI

Žena preuzima Hrvatske laburiste

30.05.2014 u 08:33

Bionic
Reading

Predsjedništvo Hrvatskih laburista sazvalo je za 7. lipnja Nacionalno vijeće stranke na kojem će tom tijelu predložiti sazivanje izvanrednog Sabora stranke do kraja listopada te imenovanje saborske zastupnice Nansi Tireli v.d. predsjednicom stranke do Izbornog sabora

Danas u 11 sati u prostorijama stranke u Ilici 108 održat će se konferencija za novinare povodom tih zaključaka i prijedloga o imenovanju v.d. predsjednice stranke, priopćeno je iz Hrvatskih laburista.

Sazivanje izvanrednog Sabora stranke Predsjedništvo predlaže radi usvajanja novih akata stranke, a posebno načina izbora u stranci, navodi se u priopćenju.

Dosadašnji predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar podnio je ostavku u nedjelju, odmah poslije objave rezultata izbora za Europski parlament na kojima Laburisti nisu osvojili ni jedan mandat, za razliku od prošlogodišnjih izbora za EP na kojima su dobili jednog europarlamentarca.

'S obzirom da neosvajanje mandata jest u političkom smislu loš rezultat, kompletnu odgovornost za tu situaciju na ovim izborima preuzimam kao predsjednik stranke na sebe te podnosim ostavku', izjavio je tada Lesar te najavio sastanak Predsjedništva stranke, a potom i Nacionalnog vijeća kako bi se omogućilo da stranka s obnovljenim programom i kadrovima započne pripreme za parlamentarne izbore.