ČAČIĆ NA SDP-OVOJ KONVENCIJI

'Zemljom vlada kultura parazitske vlasti'

25.09.2010 u 12:37

Bionic
Reading

'Promjene dolaze! Promjene su neophodne!', poručio je Ivan Jakovčić, čelnik IDS-a, na izvještajnoj konvenciji SDP-a koja se danas održala u Hypo centru u Zagrebu

Okupljenim SDP-ovcima, osim Jakovčića, obratio se i ostatak 'kukuriku koalicije', šef HNS-a Radimir Čačić te predsjednik HSU-a Silvano Hrelja.

Čačić je podsjetio da savez HNS-a i SDP-a traje zadnjih 20 godina. 'Nažalost, na nacionalnoj razini naše bitke nisu bile uspješne i to često zahvaljujući našim krivim procjenama, ali naša osovina s partnerima je sada odlučna da preuzme sudbinu zemlje u svoje ruke', istaknuo je Čačić.

'Zemljom sada vlada kultura parazitske vlasti', mišljenja je šef HNS-a, 'koja je zemlju dovela u stanje beznađa'. 'Potrebno je beskompromisno mijenjati sustav, moramo otvoriti mostove u životu i politici za rad, istinu i poštenje', istaknuo je Čačić.

Predsjednik HSU-a Hrelja pozvao je na što bržu promjenu vlasti jer HDZ, prema njegovim riječima, nema više što ponuditi i reći. 'Potonuće Hrvatske mora se zaustaviti', zaključio je Hrelja.

Očekuje se govor predsjednika SDP-a Zorana Milanovića te iznošenje gospodarskog programa te stranke.