ljudske sudbine

Željko Vrzan sa sinovima je jučer vadio stvari iz uništenog servisa u Petrinji: Ne mogu živjeti na tuđem novčaniku

01.01.2021 u 19:57

Bionic
Reading

Željko Vrzan sa sinovima na Trgu Franje Tuđmana u Petrinji u petak je sa sinovima spašavao iz svoje radionice što se spasiti da. Potres je zgradu u kojoj je imao RTV servis potpuno uništio i ona će biti uklonjena. On sam imao je ludu sreću, iz servisa je je izašao dvdesetak sekundi prije strašnog udara

'U ovoj sušenoj zgradi imao sam RTV servis i bez obzira na to što je bilo malo posla, mogao sam prehranjivati svoju djecu', ispričao je Vrzan, otac dvojice sinova od 7 i 15 godina, za Slobodnu Dalmaciju.

Kazao je da je preko Ureda za stambeno zbrinjavanje ranije tražio da mu u toj zgradi dodijele stan koji je sada uništen.

'Na sreću, pametni ljudi su mi ranije rekli: "Ne! To je dosta devastirano", i dali su nam novi stan koji je pet kilometara udaljen od grada. Za vrijeme potresa djeca su bila u tom novom stanu koji je prošao bez oštećenja', kazao je.

Igrom slučaja, iz servisa je izašao na cestu 20 sekundi prije potresa i sreo bivšeg susjeda koji se iz te zgrade iselio.

'Cijelu besanu noć sam si vrtio kroz glavu što ću ja sutra. Hoću li i gdje zaraditi? Nećemo živjeti na tuđem novčanika i jesti iz tuđeg tanjura. Mi Petrinjci smo naučili raditi. Časni smo i pošteni. Prošao sam rat i ostao bez svega, ali rat je nula u odnosu na ovo. Grad je uništen i veliki broj zgrada će se morati rušiti i ponovo ih izgraditi iz temelja. To nije posao koji se može napraviti za mjesec dana. Dok se to dovede u funkciju, od čega ćemo mi živjeti. Svaka čast pomoći, pomogao sam ja drugima i drugi pomažu meni, ali od čega će ovaj narod ovdje živjeti. Ako skupim materijal, gdje ću otvoriti servis? I u Sisku je sve porušeno', kazao je Vrzan prije dva dana.

Kamera Nove TV zatekla ga je kako sa sinovima iznosi stvari iz radnje. Kratko je ponovio poručio da on nije ne može živjeti na tuđem novčaniku i jesti iz tuđeg tanjura. I da mora raditi.

  • +12
Željko Vrzan i njegova djeca Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL