REINER SE PITA

Želi li se predsjednicu onemogućiti da normalno počne raditi?

02.02.2015 u 14:31

Bionic
Reading

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner (HDZ) komentirao je u ponedjeljak zbivanja oko preseljenja Ureda predsjednika Republike s Pantovčaka u Visoku ulicu ustvrdivši kako se radi o svjesnom odvraćanju pozornosti hrvatske javnosti sa stvarnih i bitnih problema koji muče hrvatske građane.

Nema nikakvih investicija, građani su sve siromašniji, svaki peti je na rubu siromaštva, ljudi zbog ovrha ostaju bez svojih domova, kopaju po kantama za smeće, sve je više nezaposlenih, sve manje zaposlenih, a deseci tisuća mladih odlaze iz Hrvatske, pa se bilo koja tema čini prikladnim da se skrene pozornost s tih ključnih problema Hrvatske, izjavio je Reiner novinarima u HDZ-ovoj središnjici.

HDZ više ne želi sudjelovati u igrama i bilo kakvim izjavama ili odgovaranjima na poteze koje poduzimaju Vlada i dosadašnji predsjednik, jer se stvara atmosfera dezinformacija koja ne može koristiti nikome u državi, poručio je.

Vlada je 'nevjerojatnom brzinom' donijela odluku o preseljenju Ureda Predsjednika Republike, kaže Reiner, bez da je dobila od novoizabrane predsjednice ikakav službeni zahtjev i bez da je predočila sigurnosnu procjenu ili elaborat o troškovima preuređenja zgrade u Visokoj.

Iz Ureda dosadašnjeg predsjednika najavljuje se početak preseljenja već ovoga tjedna, no ostaje nejasno kakvo će to biti preseljenje, što će se seliti, neće li se možda putem zagubiti kakvi dokumenti ili neke druge stvari i kako će se Ured predsjednika seliti, a nema novoizabrane predsjednice ni njezina tima, niti je zapravo jasno u što se seli, dodao je.

Nema dokumenta o sigurnosnoj procjeni te zgrade, što nije samo pitanje fizičke sigurnosti nego i mogućnosti prisluškivanja, jer ta zgrada ima normalne prozore, a u nju treba doći predsjednica Republike, koja je i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH, koje su dio NATO-a.

Sva ta kakofonija služi da se skrene pozornost s bitnih problema hrvatskih građana i države, pa se nameće pitanje ne radi li se to da bi se novoizabranoj predsjednici onemogućilo da sa svojim timom počne normalno raditi nakon što 15. veljače prisegne i preuzme dužnost predsjednice Republike, ocijenio je Reiner.