GUBITAK POLOŽAJA

Zelenski opozvao dvoje veleposlanika jer 'nisu uspješni' na diplomatskoj bojišnici: Uz dužno poštovanje, nađite drugi posao

31.03.2022 u 13:54

Bionic
Reading

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski opozvao je ukrajinske veleposlanike u Maroku i u Gruziji, ocijenivši da nisu dovoljno "uspješni" u nabavi oružja i u uvođenju sankcija Rusiji u tim dvjema zemljama

"Ima onih koji rade kako bi se Ukrajina mogla obraniti i izboriti za svoju budućnost, a ima i onih koji gube vrijeme dočepavši se položaja. Potpisao sam prvu uredbu o opozivu takve osobe, veleposlanice u Maroku" Oksane Vasiljeve, rekao je u video poruci u srijedu.

"Opozvali smo i veleposlanika u Gruziji" Igora Dolgova, dodao je ukrajinski predsjednik.

Ukrajinski veleposlanik u Gruziji bio je pozvan početkom ožujka na konzultacije pošto je gruzijska vlada odbila odobriti sankcije Rusiji.

Tbilisi je usto spriječio dolazak dragovoljaca iz Gruzije u Ukrajinu.

"Uz dužno poštovanje, ako nema oružja, nema sankcija, nema ograničenja za rusku trgovinu, potražite, molim vas, drugi posao", istaknuo je.

"Očekujem rezultate u sljedećim danima od naših predstavnika u Latinskoj Americi, na Bliskom istoku, u jugoistočnoj Aziji i u Africi. Usto očekujem rezultate naših vojnih atašea. Diplomatska bojišnica je presudna i svi moraju biti uspješni u svom poslu", zaključio je.

  • +3
Pregovori u Istanbulu između Rusije i Ukrajine Izvor: EPA / Autor: TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE H