FIKTIVNI NATJEČAJI

Zbog zapošljavanja HNS-ovaca policija u Plinacrou?

  • Autor: tportal.hr/Globus
  • Zadnja izmjena 20.03.2013 13:19
  • Objavljeno 20.03.2013 u 09:41
Plinovod Plinacro

Plinovod Plinacro

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Goran Sebelic

Služba gospodarskog kriminaliteta MUP-a počela je nedavno istragu o spornom zapošljavanju novih djelatnika u državnoj tvrtki Plinacro tijekom 2012. godine, doznaje Globus. Navodno je policijski zahtjev za utvrđivanje nepravilnosti u poslovanju prilikom zapošljavanja novih djelatnika stigao u Plinacro prije mjesec dana

Prema spoznajama Globusa, najsporniji od svih natječaja, odnosno zapošljavanja u Plinacrou jest zapošljavanje Zlatka Taritaša, supruga HNS-ove ministrice graditeljstva Anke Mrak Taritaš, u listopadu prošle godine.

Natječaj je, kako se sumnja, zapravo bio fiktivan, proveden je bez znanja Uprave i objavljen samo na web stranici tvrtke. Natječaj je, navodi Globus, 'gurao' samo predsjednik Uprave Plinacroa, HNS-ovac Mladen Antunović

Osim Taritaša tad je zaposleno još troje djelatnika, pa je policija od Plinacroa zatražila na uvid cjelokupnu dokumentaciju o tome kada je i gdje raspisan natječaj za zapošljavanje četiri nova djelatnika. Doznaje se i kako mnogih traženih dokumenata u Plinacoru, među njima i zapisnika o provedenom natječaju, jednostavno nema.

Zlatko Taritaš dobio je posao u Plinacrou, iako nije bilo potrebe za novim inženjerima građevine. U Registru investicija, naime, Plinacro nije unio nijedan novi projekt, a vrijednost njegovih investicija iznosi – nula kuna.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!