porast nasilja

Zbog straha građana policija pokreće poseban program u Slatini

05.10.2017 u 15:55

Bionic
Reading

Zbog narušenog osjećaja sigurnosti građana u Slatini i susjednim mjestima u kojima je u zadnje vrijeme zabilježeno nekoliko slučajeva nasilja, policija je pripremila 'program preventivnih i proaktivnih aktivnosti' usmjerenih na poboljšanje stanja sigurnosti u Virovitičko-podravskoj županiji

Program će uz podršku Ravnateljstva policije godinu dana provoditi virovitičko-podravska policija, a u suradnji s lokalnom zajednicom, odnosno vijećima za prevenciju, nadležnim institucijama i organizacijama, odgojno-obrazovnim ustanovama, institucijama socijalne skrbi, organizacijama civilnog društva i drugim partnerima, objavio je MUP na svojim internetskim stranicama.

Tim programom želi se uspostaviti i održati povoljno stanje sigurnosti, posebice u odnosu na vršnjačko nasilje, vandalizam i huliganizam, te rizično i društveno neprihvatljivo ponašanje mladih, uključujući zlouporabu droga, navodi MUP.

Program će se provoditi s posebnim naglaskom na poticanje dijaloga i poštivanje kulturoloških sličnosti i različitosti kroz izgradnju kulture tolerancije, nenasilja i nediskriminacije te poticanja mladih na stvaranje pozitivnih stavova u skladu s prihvaćenim vrijednostima društva u kojem žive, kao i podizanja svijesti o potrebi prijavljivanja svih oblika nasilja.

Također će se nastojati osnažiti mladu populaciju u pogledu usvajanja životnih vještina i znanja utemeljenih na razvoju tolerancije i stvaranja okoline koja je nenasilna i inkluzivna.

MUP je najavio da će sutra biti održana sjednica Vijeća za prevenciju Općine Voćin i Vijeća za prevenciju Grada Slatine gdje će policija prezentirati stanje sigurnosti na tim područjima, predstaviti aktivnosti te zatražiti podršku i uključivanje cjelokupne lokalne zajednice.

Virovitičko-podravska policija je uhitila jednu maloljetnu osobu zbog sumnje da je u noći na nedjelju 24. rujna u ugostiteljskom objektu u Slatini oštrim predmetom napala i ozlijedila šest mlađih osoba, od kojih je jedna zbog teške ozljede zadržana u bolnici.

Krajem kolovoza muškarac je u središtu Slatine pucnjima iz vatrenog oružja teško ranio muškarca koji je sjedio u parkiranom vozilu, koji je nekoliko sati kasnije podlegao zadobivenim ozljedama.