'DO SADA NEZABILJEŽENO'

Zbog plakata fizički obračun članova MOST-a i HDZ-a

06.11.2015 u 15:47

Bionic
Reading

Kandidat HDZ-a na predstojećim parlamentarnim izborima Željko Reiner ustvrdio je u petak da je kandidat MOST-a Josip Jelić fizički napao jednog člana HDZ-a dok je lijepio predizborne plakate, no prozvani Jelić tvrdi kako je bilo upravo suprotno što će, kaže, pokazati i snimka nadzorne kamere na Kuniščaku, gdje se noćas oko ponoći odigrao nemili događaj

'Dogodilo se nešto nezabilježeno u predizbornim kampanjama -  fizički napad i ozljeđivanje uglednog zagrebačkog odvjetnika, člana HDZ-a dok je lijepio plakate i to od petog na listi MOST-a koji tvrdi da su oni 'treći put' i nekakava uljuđena građanska varijanta", rekao je Reiner na konferenciji za novinare.

MOST je, kaže, najavio da danas idu bilježniku ovjeriti s kim će, a s kim neće koalirati. "Ja bih im savjetovao da radije kod bilježnika ovjere kako se neće više služiti fizičkim nasiljem protiv političkih neistomišljenika', rekao je Reiner. Kandidata MOST-a pritom je prozvao zbog, kako je rekao, nanošenja teških tjelesnih ozljeda HDZ-ovcu, što se 'nije dogodilo nikada u novijoj hrvatskoj političkoj povijesti'.

Prozvani Jelić rekao je pak Hini kako je bilo upravo suprotno što će, tvrdi, pokazati i snimka sigurnosnih kamera obavještajne službe smještene na Kuniščaku, ispred koje se cijeli događaj odigrao.

Naime, kako je ispričao, MOST je u četvrtak lijepio 'sendvič plakate' po Črnomercu, no kada su krenuli u obilazak odrađenog posla, vidjeli su da su prethodno postavljeni plakati skinuti.

'Vidio sam na obližnjem parkingu džip ispred kojeg su bila tri muškarca, jedan od njih bio je Kazimir Ilijaš, predsjednik Nadzornog odbora GO HDZ-a  i odvjetnički vježbenik, a drugi je član HDZ-ovog izbornog stožera Tomislav Sokol. Kroz prozor vozila sam vidio naše poskidane plakate pa sam ih htio snimiti kamerom mobitela, no Ilijaš je počeo vrijeđati mene, MOST, Dragu Prgometa te me je nogom udario u donji dio leđa, dok je Sokol sve to mirno gledao. Ja sam se samo branio, a u tom naguravanju su mi stradale i naočale', rekao je Jelić.

Nasilje je prestalo, tvrdi Jelić, tek kad im je rekao da su ispod nadzornih kamera koje su vjerojatno zabilježile događaj, nakon čega su se HDZ-ovci brzo udaljili, dok je on otišao incident prijaviti policiji.