ZAMETENI KARLOVAC

Zbog parkinga pišu i prijeteće poruke

11.12.2012 u 13:01

Bionic
Reading

Zimska služba uspjela je tijekom vikenda obuzdati prvi ovosezonski snijeg koji je, praćen jakim vjetrom, stvarao nanose. Po informacijama iz policije, sve važnije ceste koje vode preko Like i Gorskog kotara prema moru bile su otvorene za promet svih vozila

Unatoč upozorenju, mnogi vozači nisu ozbiljno shvatili zimske uvjete na cestama. Tako je policija zabilježila tri slučaja prevrtanja automobila na autocestama nedaleko Karlovca. U jednoj, nedaleko Jastrebarskog, život je izgubila 69-godišnja putnica. Slična upozorenja uoči dolaska snijega uputila je i Udruga suvlasnika-stanara grada Karlovca.

Lopate u ruke

'Svi vlasnici stanova i poslovnih prostora dužni su očistiti snijeg ispred ulaza u svoje zgrade, a dužni su omogućiti i radnicima Čistoće nesmetan odvoz smeća', rekao je predsjednik Alen Kristović.


Međutim, središte županije bilo je najlošije očišćeno od snijega. Na ulicama su problema zbog leda i ugaženog snijega imali i pješaci i vozači. Zbog praznih parkirališnih mjesta dolazilo je i do svađa, a neki su se odlučili ostaviti čak i degutantna upozorenja. Ipak, najviše su zakazali građani.

Apel stanarima

'Očistili smo većinu velikih parkirališta u gradu kako bismo omogućili normalno korištenje. Pokušali smo tijekom noći raščišćavati i parkirališta u ulicama. No, primjerice, bez obzira na obavijesti stanarima Nazorove, ostalo je desetak vozila zbog kojih ralice nisu mogle raditi. Ako se ljudi iz bilo koje ulice odluče ukloniti automobile, tijekom iduće noći sve ćemo očistiti', rekao je Davorin Zlatić iz Parkinga.