SUĐENJE U OSIJEKU

USKOK tvrdi: U Mamićevim papirima krile su se upute za svjedočenje Dejana Lovrena!?

14.05.2018 u 11:01

Bionic
Reading

Dosad neviđene mjere osiguranja na osječkom Županijskom sudu dočekale su jutros Zdravka Mamića prije početka rasprave na suđenju za izvlačenje najmanje 116 milijuna kuna iz Dinama. Dok su četiri pravosudna policajca u odori stajala u samoj sudnici, što do sada nije bio slučaj, trojica u civilu bila su u publici. Revoltiralo je to Zdravka Mamića

'Hoće li ovi policajci cijelo vrijeme biti tu?', pitao je Mamić sudsko vijeć, piše Večernji.hr.

'Da', odgovorio mu je sudac Darko Krušlin.

'Nemam potrebe sudjelovati u takvoj predstavi! Bok!', rekao je Mamić i mirno izišao iz sudnice. Novinarima na hodniku ništa nije htio komentirati.

Doznaje se, pak, kako je osječkim pravosudnim policajcima pojačanje stiglo iz Zagreba. Na ulazu u sudsku zgradu s ulice, čuva ju i temeljna policija.

  • +3
Zdravko Mamić na sudu u Osijeku Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos

Nagađa se kako su mjere osiguranja pojačane zbog prošlotjednog intervjua u jednom tjedniku gdje je Mamić rekao, bude li morao u zatvor, 'učiniti isto što i general Praljak', iz čega proizlazi da je spreman, kako je ustvrdio, popiti otrov, piše večernji.hr.

U plavim vrećicama s logotipom NK Dinama s kojima je Zdravko Mamić prošli puta stigao na osječki Županijski sud, a u kojima je čak 227 dokumenata kao novi dokazi koje je predložila obrana, USKOK tvrdi, javlja novinarka RTL-a, pronašla i papiriće s instrukcijama kako Dejan Lovren treba svjedočiti.

'Uuuuups... Mamic se zeznuo. U Dinamovim vrecicama koje je prosli put donio na sud omaskom se nasao i papir na kojem pise kako da svjedoci Dejan Lovren', objavila je na svojem Twiteru reporterka RTL-a Ivana Ivanda.