hrvatska okupana kišom

Zbog nestabilnog vremena boljet će nas glava i lošije ćemo spavati - pogledajte što nas čeka do kraja tjedna

13.06.2018 u 06:19

Bionic
Reading

Promjenjivo, nestabilno i manje toplo, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za srijedu. Ovakvo vrijeme moglo bi se nastaviti još dugo

Mjestimice kiša i grmljavina, a lokalno su mogući i izraženiji pljuskovi, osobito u unutrašnjosti, dok će na Jadranu biti više sunčana vremena.

Vrijeme 13. lipnja Izvor: Screenshot / Autor: dhmz

Vjetar većinom slab, uz pljuskove moguće pojačan, a na Jadranu će puhati slab i umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 23 do 28 °C.

U glavnom gradu ujutro bar djelomice sunčano i toplo, potom uz jači razvoj oblaka s kišom, a na širem gradskom području pljuskovima i grmljavinom koji lokalno mogu biti izraženiji.

Kišni Zagreb Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

Slab i umjeren jugozapadnjak poslijepodne će okretati na sjeverozapadni i sjeverni vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka od 18 do 22, a najviša dnevna od 25 do 28 °C.

Teško i za meteoropate

Pod utjecajem ciklone biometeorološke prilike će u cijeloj Hrvatskoj biti nepovoljne. Zbog toga bi meteoropati mogli patiti od glavobolje, bolova na mjestima ranijih ozljeda i nesanice.

  • +10
Nevrijeme je čupalo stabla i trgalo grane Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic

Pojačane tegobe moguće su kod kroničnih bolesnika, pa im se preporučuje izbjegavanje dodatnih napora. Međutim, osvježenje bi nekima ipak moglo donijeti olakšanje od sparine prethodnih dana.