ZELENI VAL U ZAGREBU

Zbog jurnjave kroz crveno teško ozlijeđeno dvoje djece

01.03.2009 u 17:35

Bionic
Reading

U samom centru Zagreba u nedjelju se dogodila teška prometna nesreća u kojoj su sudjelovala tri osobna automobila

Na raskrižju Palmotićeve i Hatzove ulice u centru Zagreba u nedjelju su se oko 16 sati sudarila dva VW Golfa i Ford Focus. U nesreći je ozlijeđeno šestero ljudi, među kojima i četvero djece. Svi su hospitalizirani u KB Rebro, pišu 24 sata.

Po neslužbenim informacijama, jedno dijete zadobilo je težu ozljedu glave, a drugo trbuha.

Do sudara triju automobila došlo je kad je stariji vozač Golfa navodno jurio zelenim valom ne obazirući se na crveno svjetlo na raskrižju. Pritom je snažno udario u Golfa jedinicu koji je vozio Palmotićevom, a za čijim je upravljačem sjedila majka okružena sa svoje četvero djece, od kojih je jedno bilo na suvozačkom mjestu.

Nesretna majka zaletjela se u semafor, a časna sestra koja je vozila iza njih u Ford Fokusu nije se uspjela zaustaviti, već je i ona udarila u njih. U novijem Golfu koji se zabio u zgradu, po tvrdnjama očevidaca, bio je stariji bračni par. Ostalo dvoje djece pušteno je s Rebra s lakšim ozljedama, a jedna žena, pretpostavlja se majka, također s lakšim ozljedama puštena je iz bolnice Sv. Duh.

'Sve se dogodilo u sekundi. Odmah sam izišao iz restorana da pomognem. Majka djece djelovala je dobro, ali čini mi se da je dijete koje je sjedilo na suvozačkom mjestu najgore prošlo', kazao je za Večernji list konobar iz restorana na uglu, dodajući da je, čim je čuo prasak na ulici, nazvao Hitnu pomoć, koja je stigla za dvije minute s pet kola.