VIP OTVARANJE ŠOPING CENTRA CVJETNI

Zbog blokade ulaza u garažu intervenirala policija

06.04.2011 u 18:36

Bionic
Reading

Stotinjak aktivista Prava na grad i Zelene akcije 'spontanom' šetnjom preko pješačkog prijelaza ispred ulaza u podzemnu garažu šoping centra Cvjetni u Zagrebu blokiralo je od 18 do 19.30 sati ulaz na parking svima onima koji stizali na VIP otvaranje centra u vlasništvu Tome Horvatinčića. U šetnji im se pridružilo i nekoliko desetaka Facebook prosvjednika s Ivanom Pernarom na čelu

Bila je to još jedna u nizu akcija kojom su aktivisti željeli ukazati na niz nepravilnosti i nelogičnosti kod gradnje šoping centra u središtu Zagreba.

'I dalje se protivimo ovom projektu. Neka DORH reagira. Želimo ovime pokazati da nismo zaboravili sve akcije i da mi ne ignoriramo 55 tisuća potpisa protiv projekta. Još jednom se želimo pobrinuti da se ovo više ne ponovi', kazao je Tomislav Tomašević iz Zelene akcije.

Prije nego što su počeli s prešetavanjem, aktivisti su ispred ulaza u Cvjetni izvjesili veliki transparent s natpisom 'Republic of Coruptia'. Uz organizatore šetnje Teodora Celakoskog i Tomislava Tomaševića, na zebri su se našli i glumci Urša Raukar i Vili Matula.

Kako je zbog prosvjeda u Gundulićevoj ulici i na zelenom valu u smjeru zapada nastao prometni kaos, među prosvjednike se ugurala policija kako bi VIP uzvanicima omogućila ulazak u garažu. Uslijed naguravanja s policijom, jedan od prosvjednika završio je u marici.

Aktivisti Prava na grad i Zelene akcije oko 19.30 sati su se razišli, a na Cvjetnom trgu je ostalo demonstrirati dvadesetak tzv. Facebook prosvjednika. Nakon dvosatnog prosvjeda i oni su se mirno razišli u 21 sat kod Kamenitih vrata.

Za četvrtak u 11 sati zakazano je otvaranje Cvjetnog za javnost, a aktivisti kažu da je prosvjed u sriejdu bio tek uvertira za ono što pripremaju.