'UZURPIRAO DEMOKRATSKO PRAVO'

Zbog Bandića naprasni prekid sjednica Skupštine

15.06.2010 u 10:59

Bionic
Reading

Sjednica zagrebačke Gradske skupštine koja je jutros započela aktualnim satom nakratko je na početku prekinuo predsjednik Boris Šprem, nakon što je gradonačelnik Milan Bandić nepozvan izišao za govornicu odgovoriti na pitanje zastupnice Margarete Mađerić (HDZ) zašto je premještena tramvajska stanica u Gračanima bez konzultacije s građanima

'Danas popodne bit ću na licu mjesta', rekao je Bandić, došavši za govornicu premda mu skupštinski predsjednik Boris Šprem nije dao riječ budući da pitanje, kako je rekao, nije postavljeno gradonačelniku.

'To je uzurpacija demokratskog prava', rekao je Šprem i prekinuo sjednicu na desetak minuta.

Bandić je na konferenciji za novinare u stanci sjednice izjavio kako se varaju oni koji misle da će začepiti usta gradonačelniku kad su u pitanju gradski problemi. Zastupnici ne dobivaju adekvatne odgovore, upozorio je gradonačelnik, aludirajući na odgovor predsjednika Uprave zagrebačkog holdinga Ive Čovića da će zastupnica dobiti pisani odgovor.

'S predstavnicima ZET-a idem odmah na lice mjesta i s građanima i strukom naći ćemo kompromisno rješenje', rekao je Bandić, dodavši da poštuje proceduru Gradske skupštine i Poslovnik.

'Nisam izabran da brinem o razmnožavanju komaraca', rekao je, odgovarajući na pitanje novinara hoće li i dalje izlaziti za govornicu, a da nije pozvan. Pritom je poručio da će i dalje reagirati kako je to učinio i danas.

Napomenuo je da želi konzultacije s Gradskom skupštinom, ali da neće dopustiti da se odgovornost gradonačelnika preusmjeri na Gradsku skupštinu.

'To je praksa zadnjih godinu dana koja je danas kulumirala', izjavio je Bandić, ustvrdivši kako u Gradskoj skupštini očigledno vlada nervoza. Time je, po svemu sudeći, aludirao na nedavnu odluku Trgovačkog suda koji je odbio registrirati novu upravu Zagrebačkog holdinga zbog proceduralne greške.

Sjednica je nastavljena aktualnim satom na kojem su zastupnici 'rešetali' predsjednika Uprave Ivu Čovića koji se potužio na 'orkestrirani' napad na Holding.

Na sjednici će, uz ostalo, biti riječi i o godišnjem izvješću o izvršenju zagrebačkog proračuna za 2009. godinu.