PRILAGODBA NOVIM UVJETIMA

Zatvaraju se neki poštanski uredi, uvodi besplatno preusmjeravanje i zadržavanje pošiljaka

  • Autor: S. S./Hina
  • Zadnja izmjena 28.03.2020 15:39
  • Objavljeno 28.03.2020 u 15:39
Hrvatska pošta

Hrvatska pošta

Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Cutuk/PIXSELL

Hrvatska pošta (HP) izvijestila je u subotu da zbog epidemije koronavirusa i potresa prilagođava poslovanje te je, među ostalim, omogućila preusmjeravanje i zadržavanje pošiljaka bez naknade.

"Kako bi se primateljima pošiljaka koji trenutno nisu u mogućnosti boraviti na svojim adresama, primjerice građanima dijelova Zagreba koji su uslijed posljedica potresa bili primorani napustiti svoje domove, olakšalo zaprimanje pošiljaka, Hrvatska pošta osigurala je uslugu preusmjeravanja i zadržavanja pošiljaka bez naknade", navodi se u priopćenju.

Za korištenje usluge, dovoljno je ispuniti obrazac na internetskim stranicama https://nadoslanje.posta.hr/.

To je, ističe se, još jedna mjera kojom Hrvatska pošta, tijekom epidemije koronavirusa, osigurava uručenje pošiljaka primateljima, ma gdje bili.

Korisnici mogu zatražiti da im se poštanske pošiljke dostave na neku drugu adresu unutar iste županije (Grad Zagreb i Zagrebačka županija promatraju se kao jedna cjelina) ili da ih se zadrži u poštanskom uredu.

Korisnicima usluga putem servisa, dostava na adresi i dalje je osigurana u punom opsegu, a oni također mogu predati zahtjev za preusmjeravanje ili zadržavanje pošiljaka, ističe HP.

Podsjeća da su se obrasci za privremeno preusmjeravanje i zadržavanje pošiljaka dosad mogli ispuniti isključivo u poštanskim uredima i uz naknadu. Također podsjeća korisnike na mogućnost besplatnog otvaranja poštanskog pretinca.

Smanjuje se broj otvorenih poštanskih ureda

"Kako bismo tijekom krize uzrokovane koronavirusom i u idućem razdoblju osigurali kontinuiranu uslugu građanima, smanjuje se broj otvorenih poštanskih ureda. Time ćemo osigurati da uvijek imamo spremnu grupu zaposlenika u pripravnosti, a svi gradovi i općine će i dalje imati na raspolaganju poštanske urede", priopćila je Hrvatska pošta.

  • +4
  • +1

Hrvatska pošta

Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Cutuk/PIXSELL

O lokalnim promjenama prvo su, kažu, obavijestili predstavnike lokalne samouprave. Informacije o radnim vremena poštanskih ureda dostupne su na poveznici: https://www.posta.hr/rad-postanskih-ureda/8282.

Uz zahvalu građanima na podršci i razumijevanju, Hrvatska pošta navodi i kako, sukladno uputama nadležnih tijela, prilagođava svoje poslovanje i poduzima sve mjere kako bi se umanjila mogućnost širenja epidemije i osigurao kontinuitet poslovanja.

Naše zaposlenike opskrbljujemo zaštitnim sredstvima i sredstvima za dezinfekciju, a izmijenjen je i način rada poštara i poštanskih ureda, stoji na kraju priopćenja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!