PRORAČUN OPET NA SKUPŠTINI

Zastupnici traže da Bandić rebalans sreže za pola, on poslao stari prijedlog

21.07.2015 u 11:20

Bionic
Reading

Ne smanji li gradonačelnik Milan Bandić rebalans proračuna za pola (s 250 na 125 milijuna kuna) on ni za sjednici zakazanoj za 28. srpnja najvjerojatnije neće proći. Uz rebalans proračuna, prijedlog izmjena gradnje na sjednici Gradske skupštine zakazanoj za tjedan dana naći će se i točka održavanje komunalne infrastrukture za 2015.

Sve tri točke je prošlog tjedna gradonačelnik povukao s dnevnog reda kada je shvatio da za iste neće imati potrebnu većinu u skupštinskim klupama.

Svi zastupnici, izuzev 'bandićevaca', predloženi rebalans od 250 milijuna kuna okarakterizirali su kao nerealan, pa ga je gradonačelnik skinuo s dnevnog reda i odlučio doraditi.
Međutim novi prijedlog, koji je objavljen na stranicama Skupštine, identičan je prošlotjednome.

Razlog za to je proceduralne prirode jer materijale za sjednicu zastupnici, prema Poslovniku, moraju dobiti dvanaest dana ranije pa gradonačelnik nije imao vremena za napisati izmijenjeni prijedlog rebalansa proračuna.

Stoga se očekuje da na dani prijedlog podnese i amandmane s kojim bi se rebalans sveo u realne okvire.

Kako doznajemo, oni koji su mu do sada davali potporu – HDZ i HSLS neće imati pojedinačne amandmane već od Bandića traže da sam podnese iste i rebalans svede u realne okvire.

Zastupnike je na prošloj sjednici najviše žuljao projekt triju novih fontana kod NSK za koje Bandić planirao izdvojiti 26,8 milijuna kuna, povećanje sredstava za različite međugradske i donacije udruga za koje smatraju da bi gradonačelnik mogao koristiti za predizborne svrhe, ali knjige za srednjoškolce za koje drže da bi se trebale dodijeliti po socijalnom cenzusu…

Hoće li Bandić pristati na traženo ili će se priča oko rebalansu razviti u nekom drugom smjeru ostaje za vidjeti.