ŠTRAJK NA PLESU

Zašto putnike iz Zagreba šalju u Split, a ne u Rijeku?!

21.11.2013 u 16:40

Bionic
Reading

'Iznenađeni nismo, ali razočarani jesmo', rekao je zamjenik župana primorsko-goranskog Marko Boras Mandić komentirajući odluku da za vrijeme trajanja štrajka radnika Zračne luke Zagreb avioni nacionalnog avioprijevoznika Croatia Airlinesa, kao zamjenski aerodrom, neće koristiti Zračnu luku Rijeka, već od Zagreba tri puta udaljeniji Split

Tvrdi da obrazloženja za ovu odluku, koju je dao Croatia Airlines ne stoje, odnosno da Zračna luka Rijeka ima sve što je potrebno za prihvat aviona i putnika. Stoji da Rijeka nema mehaničare, kaže Boras Mandić.

'To što u Splitu imaju ekipu mehaničara koji mogu reagirati i otkloniti kvar na aerodromu, mi izrazito cijenimo, ali držimo da je racionalnije da se četiri osobe transferiraju u Rijeku, a ne da 10.000 putnika radi tri puta veći put'.


'Ne smije se tako olako nacionalni avioprijevoznik razbacivati s novcima poreznih obveznika i ovo će sigurno biti tema jedne od saborskih sjednica', kaže Boras Mandić. Ova je situacija pokazala još jedan veliki problem, a to je da Zračna luka Zagreb nema alternativni aerodrom.

'Ovakve situacije mogu imati budući koncesionari. To mogu biti vremenske prilike, neka treća izvanredna okolnost. Ako želimo imati nacionalnu zračnu luku, kakva vjerujemo da će Zagreb biti, onda Zagreb mora imati alternativni aerodrom, a taj alternativni aerodrom može biti samo Rijeka', poručuje Boras Mandić.