ISTRAGA

Zašto je procurilo izvješće tajne službe o Liniću?

01.06.2014 u 19:42

Bionic
Reading

Kada je predsjednik Ivo Josipović u petak rekao da je tražio izvješće SOA-e kako bi se istražilo je li Zoran Milanić zlorabio te službe, kako tvrdi Slavko Linić, najavio je da će javnost doznati sve početkom tjedna. No netko je bio nestrpljiv. Već u nedjelju izvješće SOA-e 'neslužbeno' curi u javnost...

Josipović je kazao da će se sve analizirati nakon što bude gotovo i izvješće o izvanrednom nadzoru koje je zatražio od Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost. Nije želio iznositi ni detalje izvješća koje je već dobio, ono Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA).

'Kad se postupak kompletira, javnost će dobiti sve. Nema smisla da sad idem s parcijalnim informacijama koja će možda dobiti i jednu korekciju', objasnio je. No parcijalne informacije već su u nedjelju izašle van. Tko je i zašto 'istrčao pred rudo'?


Ministar unutarnjih polova Ranko Ostojić upitan o curenju podataka kaže da ne zna detalje o tome, no da će sigurno biti provjereno. 'Puno je važnije hoće li procuriti nasip', rekao je za Dnevnik Nove TV s poplavljenog područja. 'Bit će provjereno ako je izašlo van', dodao je. Proveo je odmah, kaže, i provjeru PNUSKOK-a.

'Neka se svi dođu uvjeriti da zloporaba u policijskom dijelu nije bilo', poručio je. O Linićevim navodima da ga Milanović želi uhititi, kaže: 'Ni premijer niti ja ne možemo narediti uhićenje. Tko će biti uhićen, odlučuje DORH.'