NOVI SKANDAL U HOLDINGU

Zaposlenica krivotvorila diplomu Ekonomije

03.04.2010 u 12:29

Bionic
Reading

Uprava Zagrebačkog Holdinga podnijela kaznenu prijavu protiv zaposlenice Vodoopskrbe i odvodnje Ivane Petek Popov koja je krivotvorila diplomu Ekonomskog fakulteta da bi napredovala. Nova afera u Holdingu navodno se povezuje i s aferom Indeks

Ivana Petek Popov lažirala je potpis bivšeg dekana Ekonomskog fakulteta Darka Tipurića, a novom diplomo trebala je napredovati, poput svog supruga, u službu sigurnosti kod Joška Morića, prenosi Jutarnji list.

Premda u Holdingu nisu otkrili identitet svoje zaposlenice, Jutarnji ga je doznao. Od glasnogovornika Holdinga Dušana Vire doznali su da je pri zapošljavanju zaposlenice na radno mjesto za koje je potrebna visoka stručna sprema, ustanovljeno da priložena dokumentacija, koju je dostavila radnica, odnosno njezina diploma Ekonomskog fakulteta, nije vjerodostojna, kao ni njezin upis u radnu knjižicu.

Provjerom na tom fakultetu, Holding je ustanovio da zaposlenica nikad nije ni studirala ekonomiju, zbog čega su je prijavili Općinskom državnom odvjetništvu, ali i PU zagrebačkoj koja navodno slučaj povezuje i s aferom Indeks. Zaposlenica je trenutačno na porodiljnom, no to ne bi trebala biti prepreka za uručenje izvanrednog otkaza, piše Jutarnji list.