EUROSATORY 2016

Započeo najveći sajam vojne tehnike

14.06.2016 u 12:40

Bionic
Reading

Eurosatory, jedan od najvećih svjetskih sajmova naoružanja, otvoren je jučer u Parizu, a prema najavama organizatora, na sajmu će svoju ponudu prikazati više od 1000 izlagača te se očekuje više od 60.000 posjetitelja

Sajam naoružanja i prateće vojne opreme održava se svake dvije godine. Prvi sajam koji je pokrenulo francusko ministarstvo obrane održan je 1967. godine te je otad ovo svojevrsno vojno bijenale postalo neizostavna destinacija za sve one koji nešto znače u proizvodnji vojne tehnike


Tijekom četverodnevnog sajma izlagači će posjetiteljima prikazati najsuvremenija vojna dostignuća na čak 191.000 četvornih metara izložbenog prostora u sedam dvorana, a pored same izložbe održat će se čitav niz demonstracija, seminara, gospodarskih foruma i konferencija o sigurnosti.

Jedan od najvećih izlagača je ruska državna tvrtka Rosoboronexport te očekuje sklapanje poslova u vrijednosti od gotovo milijardu dolara. Tvrtka koja se bavi izvozom ruske vojne tehnike na sajmu će izložiti modificirano pješačko borbeno vozilo BMP-3, tenkove T-90 i T-90MS, raketne bacače Smerch, Pancir-S1, Buk-M2E i Tor-M2KM, kao i jurišne helikoptere Ka-52 i Mi-28NE.
 
Eurosatory
je prilika za proboj na međunarodnom tržištu i za ostale svjetske proizvođače pješačkog naoružanja, komunikacijskih sustava, vojnih odora, logistike, simulatora te medicinske opreme.

Ove godine na sajmu se posebna pažnja pridaje sustavima sigurnosti za nadgledanje, alarmiranje i hitno reagiranje u izvanrednim situacijama.