OPAČIĆ O REFERENDUMU

'Žao mi je što je zaustavljena reforma o outcourcingu'

09.04.2015 u 12:48

Bionic
Reading

Milanka Opačić, potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih komentirala je nakon današnje sjednice Vlade jučerašnju odluku Ustavnog suda kojom je nedopuštenim proglašeno referendumsko pitanje o zabrani izdvajanja pratećih i neosnovnih djelatnosti u javnom sektoru

'Ustavni sud donio je odluku po kojoj je rekao da je referendum o izdvajanju pratećih djelatnosti nešto što je nepotrebno. Mi smo kao Vlada RH poštivali proceduru i dali smo Ustavnom sudu da kaže je li referendumsko pitanje u skladu s Ustavom ili nije. Žao mi je jer je zaustavljena jedna velika reforma koja je štitila radnike i radnička prava s druge strane je mogla pomoći i pri određenim uštedama i racionalizaciji unutar javnog sektora. U ovom trenutku u pojedinim dijelovima javnog sektora izdvajanje pojedinih djelatnosti je već prisutno. Mi ćemo i dalje procjenjivati od djelatnosti do djelatnosti gdje je nam to bude moguće i otvarati prostor za nove usluge. Jedna reforma je zaustavljena, ali na Vladi je da poštuje demokratsku proceduru', kazala je Opačić.

Nakon što je Ustavni sud ocijenio da je referendumsko pitanje o 'outsourcing' neustavno, novinari su, prenosi Media servis, potpredsjednika Vlade Branka Grčića pitali koja je sudbina tog projekta.

'Pa, kao što vidite u jeku smo pripreme reformi za naredno razdoblje. To je već pripremljena reforma i sve je moguće, ali u ovom trenutku ne mogu vam više od toga reći', rekao je Grčić.