ALKA POSLIJE ALKE

Zanimljivo druženje šefa Ine s HDZ-ovom kandidatkinjom

09.08.2014 u 12:40

Bionic
Reading

HDZ-ova kandidatkinja za predsjednicu Kolinda Grabar Kitarović prošle nedjelje dobila je najbučniji i najdugotrajniji pljesak nazočnih na prepunim tribinama trkališta Sinjske alke. Svi su željeli pričati s njom i fotografirati se. A tome nije odolio ni Zoltan Aldott, predsjednik uprave Ine i član pregovaračkog tima mađarskog MOL-a, o čemu svjedoči i fotografija koju posjeduje tportal

Nakon Alke prošle nedjelje u Sinju, s HDZ-ovom kandidatkinjom za predsjednicu države i HDZ-ovim međunarodnim tajnikom Mirom Kovačem družio se i Zoltan Aldott.

MOL i vlada Zorana Milanovića nikako ne mogu naći zajednički jezik po pitanju Ine. Naime, hrvatska strana smatra da je aktualni odnos snaga u Ini rezultat mita koji je primio bivši premijer Ivo Sanader. O mađarskoj kupnji dionica na klupi za svjedoke našao se upravo Aldott. MOL se često žalio na prespor tempo pregovora, a stječe se i dojam da su pregovaračke strane sve udaljenije. Aldott je više puta naglasio da mađarska naftna kompanija i dalje želi ostati strateški partner u Ini te je izrazio nadu da će pregovori s hrvatskom vladom uskoro biti uspješno završeni.

Možda je ovaj susret Grabar Kitarović i Kovača s Aldottom pripremni kontakt za 'buduću Vladu', s obzirom na to da sigurno nisu razgovarali o mogućem sponzoriranju predsjedničke kampanje, budući da je takvo nešto zabranjenom Ininom politikom.

'Gospodin Aldott gostuje na Sinjskoj alci svake godine. Prošle godine Ina je bila i sponzor Alke. Gospodin Aldott uvijek rado sudjeluje na ovom događaju, na kojem se družio sa svim gostima i uzvanicima, pa tako i s gospođom Kolindom Grabar Kitarović. Riječi o mogućem sponzoriranju njezine predsjedničke kampanje nije moglo biti budući da je internom regulativom strogo propisano da Ina ne donira niti sponzorira političke stranke i kampanje', kazali su za tportal iz Sektora korporativnih komunikacija Ine.