nulta stopa tolerancije

Zajednica žena HDZ-a osudila nasilnički čin solinskog vijećnika

20.04.2020 u 18:20

Bionic
Reading

Zajednica žena HDZ-a "Katarina Zrinski" najoštrije je u ponedjeljak osudila nasilnički čin gradskog vijećnika HDZ-a Solina Nikole Perajice koji je ispred svoje dvoje djece teško ozlijedio suprugu zbog čega je završio u istražnom zatvoru.

Ističemo da je za Zajednicu žena neprihvatljiv bilo koji oblik nasilja, a posebno ovakav čin obiteljskog nasilja prema slabijim i nezaštićenim članovima obitelji. Za ovakav nasilan čin nema opravdanja i prema takvom nasilju mora biti nulta stopa tolerancije, poručuju u priopćenju.

Podsjećaju i kako je Vlada u cilju unaprjeđenja kaznenog zakonodavstva te bržeg kažnjavanja obiteljskih nasilnika izmijenila Kazneni zakon, Zakon o kaznenom postupku i Zakon o zaštiti od nasilja u obitelji.Još jednom najoštrije osuđujemo ovaj nasilan čin te očekujemo da državne institucije nastave činiti sve da preveniraju nasilje, sankicioniraju počinitelje te pomognu žrtvi, stoji u priopćenju koje je potpisala Nada Murganić predsjednica Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski".

Zbog obiteljskog nasilja tijekom kojega je ispred svoje dvoje djece teško ozlijedio suprugu u jednomjesečnom istražnom zatvoru završio je 40-godišnji solinski gradski vijećnik HDZ-a koji je zbog toga isključen iz stranke.

Nasilje u obitelji dogodilo se prošlog tjedna u obiteljskoj kući u Vranjicu gdje je suprugu najprije zlostavljao psihički da bi je nakon toga napao i fizički zadavši joj više udaraca po glavi i tijelu. Hitnu medicinsku pomoć pozvao je tek kada je njegova supruga od ozljeda počela hroptati te joj je rekao kako liječničkom timu mora reći da je pala niz stepenice.

Unatoč tome što je zlostavljana žena upravo to i rekla djelatnicima Hitne medicinske pomoći bilo je očito kako lom rebra, ali i druge ozljede nisu nastale od pada niz stepenice. Nasilni gradski vijećnik je uhićen, policija ga je alkotestirala i pokazalo se da je bio pijan, a on je tvrdio da nije napao ženu držeći se priče da je ozlijeđena prilikom pada niz stepenice.