PRIPREMITE KIŠOBRANE

Zahladilo u cijeloj Hrvatskoj, evo kakvo nas vrijeme očekuje

03.09.2017 u 08:04

Bionic
Reading

Hladna fronta zahvatila je gotovo cijelu Hrvatsku, a ponegdje su se temperature spustile i za više od deset stupnjeva. Promjenjivo vrijeme s kišom potrajat će cijeli tjedan, a temperature neće prelaziti 30 stupnjeva

Prema prognozi Državnog hidrometereološkog zavoda, danas nas očekuje umjereno do pretežno oblačno povremeno s kišom, a na Jadranu i pljuskovima s grmljavinom. Posljepodne i prema kraju dana oborina će postupno prestajati, a u zapadnim i sjevernim krajevima će se i djelomice razvedriti.

Vjetar će biti slab do umjeren sjeverozapadni i sjeverni. U Dalmaciji će puhati umjeren do jak sjeverozapadnjak, na sjevernom Jadranu umjerena do jaka bura, mjestimice s olujnmim udarima, a prema kraju dana širit će se duž obale. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 19, a na Jadranu 22 i 25 °C.

Kišno vrijeme smirit će se u ponedjeljak, kada nas očekuje pretežno, u unutrašnjosti i djelomice sunčano te uglavnom suho. Ujutro je po kotlinama i uz rijeke moguća kratkotrajna magla, a poslijepodne na zapadu zemlje poneki kratkotrajni pljusak. Vjetar većinom slab, u Slavoniji mjestimice umjeren sjeverozapadni, u Dalmaciji ujutro bura i tramontana, poslijepodne sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura uglavnom od 7 do 12, na Jadranu između 14 i 18. Najviša dnevna od 19 do 24 °C.

Nebo nad Zadrom Izvor: Cropix / Autor: Jure Miskovic / CROPIX

Zagreb

Nakon obilne kiše koja je padala gotovo cijelu subotu, i glavni grad Zagreb očekuje hladna nedjelja. U prvom dijelu dana bit će pretežno oblačno uz mogućnost za malo kiše ili pokoji pljusak, a poslijepodne uglavnom suho uz manje oblaka. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka oko 18 °C.

Pvi dan škole u ponedjeljak Zagreb očekuje pretežno ili djelomice sunčano te uglavnom suho. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 9 do 14, a najviša dnevna između 21 i 24°C.

Split

U drugom najvećem hrvatskom gradu, Splitu, temperatura danas također neće prelaziti 20 stupnjeva, a promjenjivo vrijeme s kišom nastavit će se cijeli tjedan. Malo smirenje očekuje se tek oko srijede.

Osijek

U Slavoniji, točnije Osijeku poluoblačno vrijeme potrajat će do subote kada se očekuje proljepšanje vremena. Osijek u tjednu očekuje maksimalna temeperatura od 25 stupnjeva.

Rijeka

Hladno vrijeme na Kvarneru zadržat će se još danas, no Rijeku već od sutra očekuju temperature iznad 20 stupnjeva. I u rijeci će se promjenjivo vrijeme zadržati cijeli tjedan, a nešto više kiše očekuje se u četvrtak.